Kā var pieteikties kredītbrīvdienām?

Lūdzu, nekavējoties informējiet mūs par grūtībām veikt kredītmaksājumu, rakstot brīvas formas iesniegumu internetbankā vai sazinoties ar savu darījumu vadītāju.

Novērtēsim, ja piesakoties kredītbrīvdienām norādīsiet kredītmaksājumu grūtību iemeslu, tā ietekmi uz jūsu biznesu un plānotās aktivitātes grūtību pārvarēšanai. Ņemiet vērā, ka lūgsim iesniegt jaunākos operatīvos finanšu pārskatus un detalizētāku informāciju.

Kāds būs kredītbrīvdienu piešķiršanas process?

Pēc kredītbrīvdienu pieteikuma saņemšanas mēs ar jums sazināsimies. Mēs izvērtēsim katra klienta situāciju individuāli un ar katru vienosimies par nākamajiem soļiem.

Mēs izskatīsim visus pieteikumus, cik drīz vien iespējams. Tomēr, ja ienākošo pieprasījumu skaits ievērojami palielināsies, mums būs nepieciešams ilgāks laiks to izskatīšanai. Tādēļ iespējams, ka kredītbrīvdienas tiks piešķirtas tikai no nākamā maksājuma (-iem).

Kāds ir maksimālais kredītbrīvdienu termiņš, kam var pieteikties?

Šī moratorija ietvaros līdz 12. jūnijam vienu reizi maksājumu atlikšanai var pieteikties gan tie uzņēmumi, kam laika posmā no 2020. gada 12. marta līdz 5. maijam jau piešķirtas kredītbrīvdienas, gan tie, kam tās vēl nepieciešamas.
 
Svarīgi zināt:

  • pamatsummas maksājuma atlikšana atbilstoši moratorija principiem var notikt tikai vienu reizi, un klientam jāpiesakās līdz 2020. gada 12. jūnijam;
  • atliekot pamatsummas maksājumus moratorija ietvaros, Luminor nepieprasa papildu nodrošinājumu vai nepaaugstina procentu likmi;
  • moratorijs attiecas uz aizdevuma līgumiem ar fiksētu atmaksas grafiku;
  • kopējais klienta saistību apjoms saskaņā ar visiem aizdevuma un līzinga līgumiem vienas finanšu iestādes ietvaros nedrīkst pārsniegt 5 miljonus eiro.

Vai iespējams saņemt kredītbrīvdienas gan kredīta pamatsummai, gan procentiem?

Kredītbrīvdienu periodā būs jāturpina veikt procentu maksājumi.