Savs mājoklis ir svarīga katras ģimenes pamatvērtība, taču pašreizējos tirgus apstākļos daudziem nav iespēju kāroto nekustamo īpašumu iegādāties. Lai atbalstītu jaunās ģimenes un citus klientus, kam nav iespēju sakrāt naudu visai pirmajai iemaksai, DNB banka piedāvā jaunu risinājumu, kas dod iespēju īri nomainīt pret nomaksu - sākt lietot īpašumu līdz ar pirmā nomaksas maksājuma veikšanu un vienlaikus uzkrāt visus nomaksas maksājumus 100% apmērā pirmajai iemaksai.
 
Īpašais piedāvājums mājokļa iegādei izstrādāts, jo DNB banka secinājusi, ka esošajos nekustamā īpašuma tirgus apstākļos ģimenēm, īpaši jaunajām, ir sarežģīti iegūt savu mājokli – iekrāt pirmo iemaksu ir laikietilpīgi, bet vietu kopīgai dzīvošanai vajag uzreiz. Pētījumu centra „SKDS” nesen veiktā aptauja liecina, ka patlaban katrs trešais Latvijas iedzīvotājs dzīvo radiniekiem piederošā vai īrētā īpašumā, lai arī vairāk nekā 90% aptaujāto vēlētos savu privāto mājokli. Protams, ir iespēja īrēt, taču līdz šim iemaksas par īri tika „zaudētas” un turpināt īrēt un vienlaikus krāt pirmajai iemaksai daudzām ģimenēm ir apgrūtinoši. Tajā pašā laikā gandrīz puse (46%) aptaujāto min, ka regulārie īres maksājumi bieži vien ir augstāki par ikmēneša kredītmaksājumiem. Reaģējot uz šo aktuālo problēmu, tapis viens no būtiskākajiem DNB bankas „Ģimenes programmas” atbalsta virzieniem – nekustamā īpašuma nomaksas risinājums „Īres vietā pirmā iemaksa”.
 
Jaunizstrādātais piedāvājums paredz, ka ģimenēm un citiem interesentiem ar regulāriem ienākumiem, kuri vēlas savu mājokli, taču patlaban nav uzkrājuši visu pirmo iemaksu, ir iespēja sākt dzīvot kādā no noteiktiem DNB bankas meitas uzņēmuma SIA „Salvus” piedāvātajiem īpašumiem. Termiņš, kurā vienlaikus tiek lietots īpašums un uzkrāti nomaksas maksājumi, tiek noteikts uz vienu vai pusotru gadu, atkarībā no īpašuma pirkuma maksas. Līdz ar līguma noslēgšanu nepieciešams arī veikt pirmo nomaksas maksājumu (trīs vai četru ikmēneša nomaksas maksājumu apmērā) un segt īpašuma apdrošināšanas izdevumus. Turpmāk katru mēnesi vajadzēs veikt kārtējos ikmēneša nomaksas un komunālos maksājumus.
 
„Mūsu piedāvātā mājokļa iegādes modeļa priekšrocība ir ne tikai tas, ka netiek veltīgi „zaudēta” īres maksa un ir iespēja laikā, kamēr tiek uzkrāts pirmajai iemaksai, jau dzīvot iekārotajā īpašumā. Tā ir arī iespēja pārliecināties, vai izvēlētais īpašums un plānotais kredīta maksājums ir piemērots,” saka DNB bankas Produktu attīstības pārvaldes vadītāja Jūlija Pauča. „SKDS” veiktais pētījums liecina, ka vairāk nekā puse aptaujāto Latvijas iedzīvotāju (52%) uzskata, ka nekustamo īpašumu iegādes cenas kāps, un arī DNB bankas novērojumi liecina, ka Latvijā saglabājas tendence mājokļu cenām ar katru gadu palielināties. Tādēļ vēl viena ļoti būtiska šī piedāvājuma priekšrocība ir arī tas, ka nomaksas līguma slēgšanas brīdī tiek fiksēta nekustamā īpašuma šī brīža cena.”
 
Gadījumā, ja īpašums izrādās nepiemērots vai rodas kāds cits iemesls, kas liek pārdomāt mājokļa iegādes lēmumu, pēc nomaksas perioda ir iespēja atteikties no turpmākās īpašuma iegādes. Tādā gadījumā visi veiktie nomaksas maksājumi, tai skaitā, pirmais nomaksas maksājums, tiks ieskaitīti atlīdzībā par īpašuma lietošanu un netiks atmaksāti, līdzīgi kā īres gadījumā.  
 
Ar SIA „Salvus” piedāvātajiem īpašumiem var iepazīties salvus.lv. Piedāvātais risinājums attiecas uz īpašumiem ar atzīmi „Uz nomaksu”. Gan šiem, gan citiem SIA „Salvus” īpašumiem DNB banka piedāvā pretimnākošus kredīta nosacījumus, piemēram, iespēju saņemt zemāku procentu likmi, samazinātu noformēšanas komisijas maksu un bezmaksas nekustamā īpašuma novērtējumu. Lai uzzinātu vairāk par piedāvājumu vai noskaidrotu plānotā nomaksas maksājuma apmēru, interesenti ir aicināti zvanīt vai pieteikties konsultācijai DNB bankas Hipotekārās kreditēšanas centrā Rīgā, Elizabetes ielā 33.