Pirmajās septiņās latu un eiro vienlaicīgās apgrozības dienās nav novērojamas būtiskas izmaiņas tajā, kā iedzīvotāji izmanto naudas izmaksas bankomātus un maksājumu kartes. Nedaudz pieaudzis no bankomātiem izņemtās naudas eiro apjoms, salīdzinot ar 2013.gada janvāri. Maksājumu kartes iedzīvotāji izmanto līdzīgi kā iepriekš. Lielākās izmaiņas saistītas ar naudas iemaksas bankomātiem. To izmantošana ir tikai nedaudz biežāka nekā iepriekš, toties būtiski pieaudzis iemaksāto summu apjoms, dažos bankomātu tīklos pat par 200 procentiem. Viens no skaidrojumiem šai pozitīvajai tendencei ir tas, ka bankomātus naudas inkasācijai aktīvāk sākuši izmantot uzņēmumi.
 
„Informācija par iedzīvotāju naudas lietošanas paradumiem 2014.gada sākumā liecina, ka sabiedrība nav ļāvusies ažiotāžai un latu maiņu uz eiro uztvērusi mierīgi. Sevi ir attaisnojis banku liktais uzsvars uz iedzīvotāju praktisko informēšanu un papildus cilvēkresursu piesaiste filiālēs, kā rezultātā nav apstiprinājušās lielākās bažas par rindu garumu. Rindas filiālēs galvenokārt veido divas klientu grupas. Pirmā ir seniori, kas ieraduma pēc klātienē vēlas veikt latu maiņu uz eiro. Otrie ir tā uzņēmēju daļa, kas nav atsaukusies daudzkārtējiem aicinājumiem pietiekties eiro priekšpiegādei, inkasācijai un POS termināliem, lai atvieglotu savu darbu ar skaidro naudu. Bankas vēl joprojām aicina uzņēmējus izvērtēt savas izmaksas un patērēto laiku, nākot uz filiāli pašiem vai darbiniekiem, jo, visticamāk, banku piedāvātās filiāļu apmeklēšanas alternatīvas ir ērtākas un lētākas,” saka Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.
 
Kā stāsta DNB bankas Eiro ieviešanas projekta vadītājs Gatis Šetlers: „DNB bankā eiro ieviešana ir noritējusi gludi un arī pašlaik bankas filiāles spēj operatīvi un bez garām rindām apkalpot klientus, kas bankā vēlas samainīt savā rīcībā esošos latu uzkrājumus pret eiro. Tā  kā DNB bankas naudas iemaksas bankomātos arī latu banknotes būs iespējams iemaksāt līdz pat 30.jūnijam, DNB bankas klienti jūtas droši un nesteidz samainīt savu naudu jau tagad, stāvot garās rindās filiālēs. Tomēr iedzīvotājiem naudas uzkrājumi ir ne tikai banknotēs – cilvēki nes uz banku savus uzkrājumus latu monētās, turklāt, lai samainītu savus sakrātos latus  un santīmus uz eiro, bankas filiāles apmeklē arī nepilngadīgi klienti. Esam apkalpojuši bērnus, kas uz banku atnes krājkasīti ar ilgi krāto kabatas naudu dažu latu vai desmitu latu vērtībā. Protams, ja bērns vai jaunietis atnes uz banku lielāku naudas summu, sazināmies ar viņa vecākiem, lai pārliecinātos par viņu informētību par šo darījumu, bet pozitīvi vērtējams tas, ka arī gados ļoti jauni Latvijas iedzīvotāji seko līdzi finanšu aktualitātēm un vēlas savā rīcībā jauno Latvijas valūtu – eiro!”
 
No 2014.gada sākuma līdz 7.janvārim no bankomātiem izņemta skaidra nauda 91,6 miljonu eiro apjomā. Bankomāti naudas izņemšanai šajā periodā izmantoti 900337 reizes jeb aptuveni 129 tūkstošu reižu dienā. Vidējā izņemtā naudas summa bijusi 101,74 eiro. Vismazāk skaidras naudas no bankomātiem izņemts 1.janvārī – vidējā summa 76,55 eiro, kopā diennakts laikā 4,98 miljoni eiro. Visvairāk skaidras naudas no bankomātiem izņemts 3.janvārī – vidējā summa 110,07 eiro, kopā 18,67 miljoni eiro. Vērojama tendence, ka iedzīvotāji vairāk naudas no bankomātiem izņem darba dienās un mazāk – brīvdienās. 
 
Ar maksājumu kartēm janvāra pirmajās septiņas dienās veikti 3325473 pirkumi. Pirkumu kopējā summa šajā periodā sastādīja vairāk nekā 65,3 miljonus eiro. Vidējā pirkuma summa šajā periodā svārstījusies 14 un 20 eiro robežās. Šajā statistikā nav iekļauti maksājumi par precēm interneta veikalos, kur vidējās summas ir lielākas nekā ikdienas pirkumiem.
 
Latvijas Komercbanku asociācija atgādina, ka latus uz eiro komercbankās varēs mainīt sešus mēnešus līdz 2014.gada 30.jūnijam. Vislabāk latus savā kontā ieskaitīt naudas iemaksas bankomātā un ikdienas norēķinos izmantot maksājumu karti. Lielāko daļu jautājumu banku klienti var atrisināt, neejot uz bankas filiāli, bet izmantojot internetbanku vai sazinoties ar banku pa telefonu.