DNB banka piešķīrusi 4,75 miljonu eiro kredītu trešajam lielākajam kokskaidu granulu ražotājam Latvijā - SIA NewFuels RSEZ. Piešķirto kredītu SIA NewFuels RSEZ plāno izmantot granulu rūpnīcas darbības un paplašināšanas finansēšanai.

DNB bankas Enerģētikas un tranzīta daļas vadītājs Viktors Šeršņovs stāsta: “SIA NewFuels RSEZ ir Latgales reģionā būtisks uzņēmums – gan kā darba devējs, gan sadarbības partneris daudziem vietējiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Esam gandarīti, ka DNB banka spēj sniegt finanšu atbalstu šī uzņēmuma tālākā veiksmīgā attīstībā, Latvijā ražojot ekoloģisku un ekonomiski izdevīgu enerģijas avotu!” 

SIA NewFuels RSEZ valdes loceklis Matīss Paegle skaidro: “Uzņēmuma NewFuels RSEZ attīstībā ir investēti vairāk nekā 20 miljoni eiro, un, pateicoties šim būtiskajam investīciju apjomam, mēs esam kļuvuši par vienu no lielākajiem ārvalstu tiešajiem investoriem Latgalē. Pagājušajā gadā mēs spējām eksportēt visu saražoto kokskaidu granulu daudzumu 120 tūkstošu tonnu apmērā. Esmu gandarīts par SIA NewFuels RSEZ ilggadējo veiksmīgo sadarbību ar DNB banku un jauno finansējumu, kas ļaus mums dubultot iepriekšējos ražošanas un eksporta apjomus!”

DNB bankas sniegtais finansējums tiks ieguldīts ražošanas paplašināšanā un granulu ražošanas procesa diversifikācijā, turpinot industriālas kvalitātes granulu ražošanu, un pēc rūpnīcas pabeigšanas – uzsākot mājsaimniecības granulu ražošanu, kas palīdzēs nodrošināt veiksmīgu un ilgtspējīgu uzņēmuma attīstību nākotnē.

SIA „NewFuels” RSEZ savā ražotnē nodarbina 30 darbiniekus, bet pastarpināti no uzņēmuma darbības labumu gūst daudzi vietējie uzņēmēji, kuri piegādā izejmateriālus, ražotnes darbībai nepieciešamos iekārtas, veic saimnieciska rakstura pakalpojumus un tehnisko apkalpošanu.