DNB grupa Latvijā 2015. gada pirmo pusgadu ir noslēgusi ar tīro peļņu 8,1 miljona eiro apmērā, un to bija iespējams sasniegt, pateicoties stabilam procentu ieņēmumu un komisiju ieņēmumu līmenim, kā arī stingrajai izmaksu kontrolei.

Pastāvīgi īstenotās sabalansētās kredītpolitikas rezultātā 2015. gada otrajā ceturksnī DNB bankas izveidotais uzkrājumu līmenis tika noturēts ļoti zemā līmenī, tam sasniedzot 386 tūkstošus eiro.

DNB grupas neto depozītu portfelis 2015. gada otrā ceturkšņa beigās sasniedza 1,2 miljardus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā pagājušā gada otrā ceturkšņa beigās. Piesaistīto depozītu un izsniegto kredītu attiecība sasniedza 74%, kas ir par 11 procentu punktiem vairāk nekā 2014. gada attiecīgajā periodā.

DNB grupas Latvijā neto kredītportfelis 2015. gada jūnija beigās sasniedza 1,53 miljardus eiro. Šā gada otrajā ceturksnī jaunizsniegto kredītu kopapjoms sasniedza 62 miljonus eiro, kas ir par 15% vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada.

DNB bankas meitas uzņēmuma SIA DNB līzings portfelis 2015. gada otrā ceturkšņa beigās sasniedza 129 miljonus eiro, kas ir par 2% vairāk nekā 2014. gada attiecīgajā periodā. 2015. gada pirmajā pusgadā DNB līzings ir noslēdzis jaunus darījumus 33 miljonu eiro apmērā.

DNB bankas meitas uzņēmuma IPAS DNB Asset Management pārvaldīto pensiju 2.līmeņa plānu aktīvu apjoms 2015. gada pirmajā pusgadā palielinājās par 15 miljoniem eiro.

Visi trīs IPAS DNB Asset Management pārvaldītie pensiju 2.līmeņa plāni ir uzrādījuši teicamu gada ienesīgumu – DNB Aktīvais ieguldījumu plāns saviem klientiem ir nopelnījis 7,46% ienesīgumu, un tas ir ienesīgākais pensiju plāns gan starp visiem aktīvajiem pensiju plāniem, gan starp visiem 2.līmeņa pensiju plāniem Latvijā kopumā. DNB Sabalansētais ieguldījumu plāns saviem klientiem ir nopelnījis 4,64% ienesīgumu, tādējādi tas ir ienesīgākais sabalansēto pensijas plānu vidū, savukārt DNB konservatīvais pensiju plāns saviem klientiem ir nopelnījis 2,20% ienesīgumu.

2015. gada pirmajā pusgadā DNB banka intensīvi strādāja, attīstot klientiem pieejamos attālinātos bankas pakalpojumu saņemšanas kanālus. Ir paplašināts naudas iemaksas un izmaksas bankomātu tīkls, klienti tika iepazīstināti ar jaunajām iespējām un atzinīgi novērtē jaunās iespējas ērti izmantot ikdienas finanšu pakalpojumus. 2015. gada otrajā ceturksnī klientu lietošanā tika nodota arī DNB internetbankas mobilā aplikācija jeb Mobilā banka.

Spēcinot savu pozīciju nekustamā īpašuma tirgū, šā gada otrajā ceturksnī DNB banka pastāvīgi strādāja, lai palielinātu hipotekāro kredītu pieejamību bankas klientiem. Tika pārskatīta kreditēšanas politika, lēmumu centrā novietojot klientu un izvēlētā nekustamā īpašuma kvalitāti, nevis tā atrašanās vietu. DNB banka iestājās arī valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, tādējādi vēl vairāk paplašinot to klientu loku, kas DNB bankā var saņemt hipotekāro kredītu ar izdevīgiem nosacījumiem.

DNB bankas mātes uzņēmuma, lielākās Norvēģijas bankas DNB, peļņa 2015. gada otrajā ceturksnī sasniedza 5 062 miljonus NOK, kas ir par 508 miljoniem NOK vairāk nekā 2014. gada pirmajā ceturksnī.