Šā gada 10. novembrī no plkst. 12.30 līdz 18.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā otro reizi notiks vērienīgais Ziemeļvalstu un Baltijas biznesa forums, vienkopus pulcējot ievērojamus Ziemeļvalstu un Baltijas uzņēmējus, ekonomistus, valsts un privātā sektora pārstāvjus. Šā gada foruma vadošā tēma būs „Inovāciju vadīta konkurētspēja un izaugsme”.

Forumu organizē Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, kā arī Dānijas Tirdzniecības kameras ar Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Dānijas vēstniecību Latvijā, Ziemeļu Ministru padomes biroja, DNB bankas, Rīgas Ekonomikas augstskolas un uzņēmuma „HD FestForest” atbalstu.

Foruma galvenais mērķis ir dalīties ar veiksmīgāko pieredzi un veicināt sadarbības iespējas nākotnē. Forumā piedalīsies tādi eksperti kā Latvijas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, Dānijas vēstnieks Latvijā un bijušais Baltijas Attīstības foruma vadītājs Hanss Brasks (Hans Brask), “Future Navigator” Attīstības tendenču pētniece Luīze Fredbo-Nīlsena (Louise Fredbo-Nielsen), „Evolution Gaming” vadītājs Svante Lilevals (Svante Liljevall), DNB Markets galvenā ekonomiste Jekaterina Rojaka, Ālto universitātes Uzņēmējdarbības programmas izpilddirektors Olli Vola (Olli Vuola), Zaļo tehnoloģiju inkubatora direktors Oskars Priede, autore un „Innovation Norway” rīkotājdirektore Anita Krona Traseta (Anita Krohn Traaseth), kā arī citi biznesa nozares eksperti.

“No iepriekšējā gada pieredzes zinām, ka šis forums ir lieliska platforma, kur dalībniekiem smelties iedvesmu no labās prakses piemēriem, kā arī veidot jaunus biznesa kontaktus uzņēmējdarbības attīstīšanai jaunos tirgos. Tāpat forums Latvijas uzņēmējiem sniedz iespēju mācīties no Ziemeļvalstu pieredzes ilgtspējīgas uzņēmējdarbības veidošanā. DNB banka kā Norvēģijas banka Latvijā šo forumu vērtē ļoti atzinīgi un esam gandarīti to atbalstīt,” stāsta DNB bankas viceprezidents un valdes loceklis Lauris Macijevskis.

Šogad foruma galvenā tēma būs virzība uz priekšu: inovāciju radīta konkurētspēja un izaugsme. Tās ietvaros forumā dalībnieki dalīsies pieredzē par tādām tēmām kā nākotnes patērētājs, tirgus attīstības tendences, inovāciju stratēģijas, ilgtspējīga uzņēmējdarbības attīstība un pārmaiņu vadība.

Forumā tiks aplūkotas arī tādas tēmas kā Latvijas un Ziemeļvalstu attiecības uzņēmējdarbības jomā, nākotnes attīstības scenāriji, kā arī labās prakses piemēri Ziemeļvalstu-Baltijas valstu sadarbībā. Biznesa forumu vadīs starptautiski atzītā uzņēmējdarbības vides eksperte Baiba Rubesa.