DNB banka ir piešķīrusi 11,5 miljonu eiro īstermiņa kredītu akciju sabiedrībai „RĪGAS SILTUMS”, kas ir lielākais centralizētās siltumapgādes uzņēmums Rīgā un Baltijas valstīs. Piešķirto īstermiņa kredītu „RĪGAS SILTUMS” plāno izmantot apgrozāmo līdzekļu vajadzībām apkures sezonas laikā.

AS „RĪGAS SILTUMS” nodrošina aptuveni 76 % no Rīgā nepieciešamās siltumenerģijas. Aptuveni 76 % no saražotās siltumenerģijas tiek pārdoti mājsaimniecībām, bet pārējā daļa – juridiskajām personām. „Rīgas Siltums” veic arī elektrības ražošanu, un tā 2014. gadā veidoja 8,3 % no akciju sabiedrības ieņēmumiem.

„Akciju sabiedrība „RĪGAS SILTUMS” ir DNB bankas klients jau vairāk nekā 10 gadus. Esam gandarīti, ka, pateicoties mūsu finansējuma piedāvājumam, tieši DNB bankai tika dota iespēja piešķirt siltumapgādes uzņēmumam „RĪGAS SILTUMS” kredītu apgrozāmā kapitāla vajadzībām, tādējādi nodrošinot uzņēmumam likviditāti periodā, kad tā kapacitāte tiek izmantota visintensīvāk,” skaidro DNB bankas viceprezidents Lauris Macijevskis.

AS „RĪGAS SILTUMS” valdes locekle Birute Krūze stāsta: „Mums ir izveidojusies veiksmīga un konstruktīva sadarbība ar DNB banku. Piešķirtais finansējums nepieciešams uzņēmuma pamatfunkciju nodrošināšanai. Par piegādāto enerģiju siltumapgādes uzņēmumam tekoši jānorēķinās ar saviem piegādātājiem, savukārt siltumenerģijas lietotājiem par patērēto siltumu jānorēķinās līdz nākamā mēneša divdesmitajam datumam. Situācijā, kad aktīvās apkures sezonas laikā būtiski pieaug siltumenerģijas patēriņš un rēķini, kredītlīnija ir kritiski svarīga finanšu plūsmas stabilizēšanai. Šādu praksi uzņēmums īsteno ik gadu.”