Šā gada pirmajos trīs ceturkšņos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, DNB banka noslēgusi par 78% vairāk hipotekāro kredītu līgumu, turklāt to kopsumma ir pat dubultojusies. Tādējādi DNB banka ir nostiprinājusi savas pozīcijas kā Latvijā otrā lielākā privātpersonu kredītu portfeļa īpašniece.

Kā ierasts, visaktīvākais mājokļu kreditēšanas laiks bijis otrais ceturksnis (aprīlis, maijs un jūnijs), taču slēgto līgumu skaits šogad turpinājis pieaugt nemitīgi un aizvadītajā mēnesī jau sasniedzis 44% pārsvaru pār gada pirmo mēnesi. Šajā periodā gandrīz par trešdaļu ir augusi arī līgumu summa. Īpaši jāizceļ ir tieši septembra rezultāti – šajā mēnesī noslēgto hipotekārā kredīta līgumu summa pārsniedza 8 miljonus eiro. Tā ir par 30% augstāka nekā šī gada janvārī, turklāt jo īpaši jāuzsver – visaugstākais rezultāts kopš 2008.gada decembra. 

„Šā gada pirmos deviņus mēnešus DNB banka ir aktīvi strādājusi, lai klientiem nodrošinātu gan ātru un vienkāršu kredīta saņemšanas procesu, gan jaunu pakalpojumu klāstu, tai skaitā, maksājumu apdrošināšanu, zemes kreditēšanu, sērijveida dzīvokļu finansējuma palielināšanu. Pateicoties šiem risinājumiem, esam guvuši lieliskus rezultātus hipotekārajā kreditēšanā. Un, aktīvi sadarbojoties ar nekustamo īpašumu kompāniju partneriem, mēs sniedzam palīdzību klientiem katrā mājokļa iegādes procesa posmā. Mūsu aktivitāte ir nesusi labus rezultātus gan konsultāciju, gan arī izsniegto kredītu skaita pieaugumā. Kā arī pateicoties ALTUM programmai, kas ģimenēm nodrošina valsts galvojumu pirmā mājokļa kredīta saņemšanai, DNB banka ir saņēmusi vairāk pieteikumu tieši no ģimenēm,” komentē DNB bankas viceprezidente un valdes locekle Anita Bērziņa.

Izteikti vairāk līgumu DNB banka slēgusi ar kredītņēmējiem Rīgā, kam sekojusi Pierīga. Pierīgā hipotekārie kredīti visvairāk saņemti īpašumu iegādei Ķekavas, Mārupes un Salaspils novados. Aplūkojot pārējo Latviju, redzams, ka visaktīvākais bijis Vidzemes novads, kam sekoja Zemgale un Kurzeme, bet visretāk hipotekāros kredītus šajā gadā izmantojuši Latgales iedzīvotāji – tikai 3% no visiem hipotekāro kredītu ņēmējiem. 

Visbiežāk kreditēšanas līgumi slēgti sērijveida dzīvokļu iegādei 602., specprojektu un 103. projekta namos. Šis segments bijis aktuāls teju pusei hipotekāro kredītu ņēmēju. Turklāt, piemēram, sērijveida tipa dzīvokļu iegādei kredīts ņemts pat par 85% biežāk, salīdzinot ar pērnā gada rezultātiem. Gandrīz ceturtajā daļā gadījumu hipotekārā kredīta līgums slēgts ar mērķi iegādāties privātmāju, katrs piektais darījums bijis par dzīvokli jaunajā projektā, bet tikai 8% gadījumu – dzīvokļa iegādei pirmskara laiku namā.

Papildu informācija:

Lelde Sāre - Jansone
"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības"
Tālr. 28606399
e-pasts: lelde.sare-jansone@prae.lv