Turpinot veiksmīgo sadarbību ar kokapstrādes nozari, DNB banka septembrī piešķīrusi 4,5 miljonu eiro finansējumu Liepājas vadošajam meža nozares uzņēmumam “LASKANA” sekmīgai uzņēmējdarbības attīstības nodrošināšanai.

Meža nozarei vēsturiski ir viens no lielākajiem īpatsvariem Latvijas eksporta struktūrā, turklāt Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka eksporta ienākumu ziņā nozarē šogad atkal tiek sasniegti arvien labāki rezultāti. 

“Ar šo darījumu vēlamies uzsvērt arī reģionālo uzņēmumu nozīmi valsts ekonomikā," norāda Lauris Macijevskis, DNB bankas viceprezidents. “Kokmateriālu eksporta nozare visā Latvijā ieņem svarīgu lomu, kas nebūt nenorāda tikai uz ciršanas apjomiem, bet gan liecina par konkurētspējīgu attīstību koka pārstrādes un kokmateriālu loģistikas nozarēs. Tādēļ DNB, sniedzot pastāvīgu atbalstu, ir izveidojusi noturīgu sadarbību ar kokmateriālu nozares pārstāvjiem Latvijā.”

“Sadarbība ar DNB banku ir bijis šī gada izaicinājums, kas vainagojies ar panākumiem, sniedzot mums iespēju palielināt apgrozījumu, veicināt konkurētspēju un sasniegt jaunus mērķus. Jau pašlaik turpinām īstenot iesāktos projektus, kā būtisku atzīmējot lēmumu par “LASKANA” meitas uzņēmuma “LASKANA-LOGISTIC” nosaukuma maiņu uz “LASKANA-MEŽS”, lai pilnīgāk atspoguļotu uzņēmuma pamatdarbību un veicinātu konkurētspēju,” pauž valdes loceklis Krišjānis Vēsmiņš.

“LASKANA” ir Latvijas un Zviedrijas kopuzņēmums, kas kopš 1993. gada guvis straujus panākumus, izvirzoties par kokmateriālu tirdzniecības līderi Latvijā. Kokmateriāli tiek eksportēti uz Skandināviju, kā arī uz citām stratēģiski svarīgām valstīm. Papildus uzņēmums nodrošina mežistrādes, mežu apsaimniekošanas un kokmateriālu transporta pakalpojumus visā Latvijā, kā arī stividoru, kuģu aģentēšanas un industriālās tehnikas pakalpojumus Liepājas ostā.

Papildu informācija:

Lelde Sāre – Jansone
P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības
Tālr. 28606399
e-pasts: lelde.sare-jansone@prae.lv