DNB bankas Baltijas valstīs piešķir vairāk nekā 8 miljonus eiro aizdevumu Igaunijas uzņēmumam “1Home” ar mērķi attīstīt unikālu studentu mājokļu projektu Rīgā un citās Baltijas valstu lielākajās pilsētās, kā arī Varšavā. “1Home” piedāvā tikko remontētus dzīvokļus gan pilna laika, gan apmaiņas programmas ārvalstu studentiem, kam nepieciešama ekonomiska un augstas kvalitātes dzīvesvieta studiju laikā.

“1Home” ir pirmie, kas piedāvā šāda veida pakalpojumu konceptu - dzīvokļu un kopmītņu tipa mājokļus ārvalstu studentiem. Šis risinājums studentiem ļauj izvēlēties ekonomisku dzīvesvietu, kurā ir nodrošinātas mēbeles, iknedēļas uzkopšanas pakalpojumi koplietojamās telpās, ātra apkalpošana tehnisku bojājumu gadījumā un citas nozīmīgas ērtības. Istabu iekārtojums un tehniskais stāvoklis ir līdzvērtīgs visos mājokļos, un to cenas svārstās atkarībā no mājokļa izmēra un atrašanās vietas.
“Esam gandarīti uzņemties vadību tik interesantā sektorā. Mūsu mērķis ir nodrošināt universitāšu studentus ar ērtu, ekonomisku un profesionāli pārvaldītu dzīvesvietu studiju laikā,” stāsta Arvo Antropov, “1Home Group AS” valdes loceklis. “Uzņēmuma perspektīvas ir daudzsološas, pozicionējoties kā internacionālam uzņēmumam, kura pakalpojumu koncepts turpinās paplašināties arī jaunās pilsētās 2017. gada laikā.”
 
„Certus domnīcas pētījuma dati liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā Latvija ir piedzīvojusi pamatīgu ārzemju studentu skaita pieaugumu – no 2757 līdz pat 5458 studentiem. Šāds studentu skaita pieaugums veido aptuveni 8% no visiem Latvijas universitāšu studentiem, un prognozējam, ka nākamo gadu laikā šie skaitļi pieaugs vēl straujāk. Tādēļ uzskatām, ka šim virzienam ir augsts potenciāls un ir būtiski atbalstīt biznesa centienus šajā vēl neapgūtajā nišā,” komentē Lauris Macijevskis, DNB bankas viceprezidents.
 
DNB ir daļa no Norvēģijas lielākās finanšu grupas. Pēc tirgus kapitāla DNB grupa ir otra lielākā banka Ziemeļvalstu reģionā, kas ieņem vadošās pozīcijas kredītu un depozītu, nekustamo īpašumu darījumu, dzīvības apdrošināšanas, pensiju fondu un maksājumu jomā, apkalpojot gan juridiskas, gan fiziskas personas. 34% no AS DNB grupas kapitāla pieder Norvēģijai.

Papildu informācija:
 
Lelde Sāre – Jansone
P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības
Telefona nr. +371 860 63 99
e-pasts: lelde.sare-jansone@prae.lv