Šī gada 14. janvārī kultūras namā „Ziemeļblāzma” norisinājās Latvijas Jūras akadēmijas izlaidums, kurā DNB pasniedza balvas akadēmijas izcilākajiem absolventiem.

Jau ilgstoši atbalstot jūrnieku novirzienu īpaši izveidotās Jūrnieku programmas ietvaros, DNB piešķīrusi naudas balvas tiem studentiem, kas akadēmiju pabeiguši ar izcilību izvēlētajā specializācijā.

DNB naudas balvas saņēmuši četri akadēmijas studenti, pierādot teicamus rezultātus apgūtajā jomā. Par izcilām sekmēm balvas saņēma absolvente Dita Lasmane specialitātē “Jūras transports - kuģa vadīšana”, Kārlis Sondors - “Jūras transports - kuģa mehānika”, Artūrs Spirins balva - “Jūras transports - kuģa elektroautomātika” un Andris Ingiļāvičus - “Ostu un kuģošanas vadība”.

“Apzinoties jūrniecības nozares perspektīvu visā pasaulē, kā arī Latvijas speciālistu augsto vērtējumu, esam gandarīti par Latvijas jaunajiem jūrniekiem,” ziņo Ilona Sedleniece, DNB Privātpersonu segmenta vadītāja. “Tādēļ, pasniedzot apbalvojumus akadēmijas izcilākajiem studentiem un tādējādi viņus motivējot tālākiem panākumiem, esam vairāk nekā pārliecināti par šīs profesijas pārstāvju nozīmi kā Latvijas, tā arī pasaules mērogos. Turklāt DNB izveidotā Jūrnieku programma ir vērtīgs atbalsts šīs profesijas pārstāvjiem, veidojot un pielāgojot bankas produktus un pakalpojumus tieši šī segmenta vajadzībām.”

DNB Jūrnieku programmā piedalās vairāk nekā četri tūkstoši jūrnieku, kas ir aptuveni 30% no tirgū esošajiem šīs profesijas pārstāvjiem. Jūrnieku piedāvājums sastāv no dažādu produktu kopuma, kas tiek piedāvāti par labākām cenām. Piemēram, īpaši jūrniekiem ir izstrādāta veselības apdrošināšana. Turklāt, apzinoties jūrnieku darba tendences - piemēram, ilga prombūtne no mājām un ģimenes, - tiek veikta jau laicīga finanšu operēšanas pilnvaru izstrāde klienta ģimenes locekļiem.

Latvijas Jūras akadēmija ir pirmā un vienīgā akadēmija Latvijā, kur sagatavo augstākā līmeņa jūrniecības speciālistus. Pašlaik tajā studē aptuveni 800 studentu, katru gadu uzņemot vidēji 200 jaunus studentus. Lielākā daļa studentu apgūst kuģu vadīšanas un kuģu mehānikas studiju programmas, kā arī ostas vadību un kuģu elektromehāniku.

Papildu informācija:
Lelde Sāre - Jansone
"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības"
Tālr. 28606399
e-pasts: lelde.sare-jansone@prae.lv