DNB un Nordea visās trīs Baltijas valstīs ir veiksmīgi uzsākušas dokumentu iesniegšanas procesu attiecīgām konkurences iestādēm, kas ir vēl viens solis jaunās organizācijas izveidē.

Šobrīd norit diskusijas par nepieciešamajiem apstiprinājumiem un lēmumiem. Bankas ir vērsušās gan pie Baltijas valstu konkurences iestādēm, gan Eiropas Komisijas, lai precizētu jautājumu par apvienošanās lēmuma pieņemšanai piemērojamo jurisdikciju.

Ņemot vērā potenciālo jaunās organizācijas mērogu, turpmākie pieteikumi saistībā ar darījumu par DNB un Nordea darbības apvienošanu visās trīs Baltijas valstīs tiks virzīti uz Eiropas Komisiju, nevis katras valsts konkurences iestādēm. Eiropas Komisija ir uzņēmusies analizēt apvienošanās darījumu Baltijas kontekstā.

Banku apvienošanās būs atkarīga no Eiropas Komisijas pieņemtajiem lēmumiem un nosacījumiem visās Baltijas valstīs. Plānojam, ka apvienošanās darījums varētu notikt 2017. gada otrajā ceturksnī. Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, apvienošanās darījumā iesaistītās bankas turpinās strādāt kā neatkarīgi uzņēmumi ar esošo vadību.

Papildu informācijai:
Lelde Sāre – Jansone
P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības
Tālr. 28606399
E-pasts: lelde.sare-jansone@prae.lv