Medicīnas rakstura negadījumi un pazaudētas vai nozagtas bagāžas – šie ir divi izplatītākie negadījumu veidi, par kuriem DNB bankas klienti pēdējo 18 mēnešu laikā ir pieteikušies ceļojuma apdrošināšanas atlīdzībai.

Savukārt līdz šim lielākā atlīdzībā izsniegtā summa ir 6 370 EUR par negadījumu Vācijā, kad krītot tika lauzta kāja.
 
Saskaņā ar DNB datiem secināts, ka visbiežāk bankas klienti, kuri izmanto kredītkartes ar iekļautu ceļojumu apdrošināšanu, ir pieteikuši atlīdzības par ceļojumos gūtām traumām vai citām veselības problēmām. Kopumā 43% no visiem iesniegtajiem pieteikumiem ir saistīti tieši ar medicīnas segmentu. Lielākās izmaksātās atlīdzības šajā segmentā ir 6370 EUR par kājas lūzumu pēc negadījuma Vācijā, 5943 EUR par Slovēnijas ceļojumā gūtu galvas traumu, 2930 EUR par Zviedrijā gūtu acs traumu, kā arī 1473 EUR saistībā ar sirds problēmām, kas negaidīti piemeklējušas Francijā.
 
Otrs izplatītākais atlīdzības pieteikumu segments ir bagāžas risks – teju katrs ceturtais (23 %) pieteikums ir saistīts ar pazaudētu vai nozagtu bagāžu. Vidējais atlīdzības lielums ir bijis 200 līdz 550 EUR. Pati lielākā izmaksātā atlīdzība ir bijusi 600 EUR par nozagtu bagāžu Kenijā.
 
„Pirms kāda laika pastāvēja diezgan spēcīgs mīts, ka apdrošināšana ir dārga. Pamazām dažādu nozaru pārstāvjiem ir izdevies kopīgi šo mītu lauzt – redzam, ka cilvēki arvien vairāk nodrošinās pret negaidītām situācijām ar savu veselību un īpašumu. Nākamais solis ir mainīt priekšstatu, ka apdrošināšanas pakalpojumi ir pieejami tikai apdrošināšanas kompānijās, jo šādu servisu jau kādu laiku piedāvā arī bankas. Piemēram, DNB bankas kredītkaršu lietotājiem jau automātiski tiek nodrošināta ceļojumu apdrošināšana, bet augstākas klases kredītkartēs – arī pirkumu apdrošināšana. Tāpat bankā ir pieejama arī nekustamā īpašuma un mantas apdrošināšana,” komentē Lauris Bojārs, DNB bankas Uzkrājumu un apdrošināšanas kategorijas vadītājs.
 
No visiem pieteikumiem katrs piektais (21 %) ir bijis saistīts arī ar ceļojumu atcelšanu, pārtraukšanu vai nokavētu tranzītu. Vidējais izmaksātais atlīdzības lielums šajā kategorijā ir bijis 300 līdz 550 EUR par ceļojumu atcelšanu slimības dēļ, bet par nokavētu tranzītu – 300 līdz 480 EUR.
 
Savukārt visretāk klienti, kuri izmanto DNB kredītkartes ar nodrošinātu ceļojumu apdrošināšanu, pieprasījuši atlīdzību par lidojumu aizkavēšanos – tikai 13%. Vidējais atlīdzības lielums par aizkavējušos lidojumu ir bijis 180 EUR – attiecīgi par viesnīcas un transporta izdevumiem. Lielākā piešķirtā atlīdzība par aizkavējušos lidojumu ir bijusi 915 EUR.

Papildu informācija:
Lelde Sāre - Jansone
„P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības”
Tālr. 28606399
e-pasts: lelde.sare-jansone@prae.lv