No 2017. gada 1. aprīļa, piekļūstot internetbankai vai mobilajai internetbankai, autentifikācijas veikšanai vairs nebūs iespējams izmantot vienreiz lietojamās kodu kartes un vecos kodu kalkulatorus. Vecie risinājumi tiks aizstāti ar jaunu Nordea Kodu lietotni un jaunu kodu kalkulatoru, kas klientiem jau ir pieejams internetbankā.

Nordea jau kopš 2016. gada 1. janvāra Lietuvā un kopš 2016. gada 24. septembra Igaunijā un Latvijā piedāvā internetbankas lietotājiem iespēju pāriet no pašlaik izmantotajām vienreiz lietojamām kodu kartēm uz jaunākās paaudzes autentifikācijas metodēm, proti, Nordea Kodu lietotni vai jauno kodu kalkulatoru.

Tā kā pārejas process tuvojas noslēgumam, Nordea klientiem iesaka pēc iespējas ātrāk apmainīt savu kodu karti un veco kodu kalkulatoru pret jaunās paaudzes autentifikācijas risinājumu. To iespējams izdarīt bez maksas, izmantojot Nordea internetbanku. No 2017. gada 1. aprīļa internetbankā, mobilajā un telefonbankā varēs autorizēties, izmantojot Kodu lietotni, jauno kodu kalkulatoru un 4 ciparu paroli. eID karte paredzēta internetbankas piekļuvei, izmantojot datoru.

“Nordea turpina izstrādāt inovatīvus un drošus digitālos risinājumus, kas atbilst modernā dzīvesveida prasībām un vajadzībām. Ar gandarījumu varu sacīt, ka jaunās autentifikācijas metodes ir ļoti uzticamas un viegli izmantojamas,” stāsta Nordea Digitālo bankas produktu un pakalpojumu attīstības daļas vadītājs Baltijas valstīs Jānis Paksis.

Par jaunās paaudzes autentifikācijas risinājumiem

  • Jaunais kodu kalkulators ir līdzīgs esošajam kodu kalkulatoram, un visiem internetbankas lietotājiem tas pienākas bez maksas;
  • Kodu lietotne turpina darboties pat tad, ja mobilais datu savienojums ir izslēgts vai kādu iemeslu dēļ nav pieejams;
  • Abas autentifikācijas metodes darbojas arī telefonbankā;
  • Jaunie risinājumi ir ērti un ļoti droši.

Nordea klientus aicina līdz 2017. gada 1. aprīlim izvēlēties kādu no jaunajām vai alternatīvajām autentifikācijas metodēm.

Ņemot vērā jauno autentifikācijas metožu ieviešanu, Nordea pagājušajā gadā mainīja E-pakalpojumu vispārīgos noteikums gan privātpersonām, gan korporatīvajiem klientiem. Nosacījumi ir pieejami Nordea tīmekļa vietnē šeit.

 


Papildu informācijai:
Edgars Žilde, Nordea bankas Komunikācijas projektu vadītājs, tālr.: 6 700 5434, mob.: 28 452 975, edgars.zilde@nordea.com