No šodienas, 1. septembra, uzlabojot bankas pakalpojumu klāstu, Nordea Latvijā klientiem sāks piedāvāt jau vairākas maksājumu kartes, tostarp kredītkartes, ar bezkontakta norēķinu funkciju pirkumiem līdz 10 eiro. Nordea Debit maksājumu karte ar bezkontakta norēķinu funkciju klientiem ir pieejama jau no aizvadītā gada oktobra.

Līdzās Nordea Debit bezkontakta norēķinu funkcija pirkumiem līdz 10 eiro turpmāk būs pieejama sekojošām kartēm, kuras tiks izgatavotas un izsniegtas klientiem pēc šā gada 1. septembra:

  • Nordea Gold
  • Nordea Credit
  • Nordea Platinum
  • Mastercard Biznesa kredītkarte
  • Mastercard Biznesa karte

"Nordea ir viena no pirmajām bankām Baltijā, kas jau aizvadītā gada oktobrī sāka bezkontakta debetkaršu izsniegšanu klientiem. Tāpat kā vairums jaunu funkciju, bezkontakta maksājumi sākumā radīja klientiem daudz jautājumu un bažu, bet šodien jau lielākā daļa lietotāju novērtē iegūtās priekšrocības. Klientiem ir tendence pieturēties pie šī ērtā norēķinu veida jau pēc pirmās lietošanas reizes, tāpēc novērojam strauju izaugsmi bezkontakta karšu lietošanā," tā Jūlija Upadiševa, Nordea bankas Privātpersonu apkalpošanas departamenta vadītāja Latvijā.

Lai klientiem atvieglotu informācijas iegūšanu par tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietām, kur pieejami bezkontakta maksājumi, Latvijas Komercbanku asociācija ir izveidojusi interaktīvu karti ar veikaliem un citām tirdzniecības vietām, kurās norēķinu karšu termināli darbojas arī ar bezkontakta norēķinu funkciju.

Par bezkontakta karti

Bezkontakta karte ir bankas maksājumu karte ar bezkontakta norēķinu funkciju, kas ļauj norēķināties par precēm un pakalpojumiem līdz 10 eiro, neievietojot karti un neievadot PIN kodu POS terminālī, tādējādi būtiski ietaupot klienta laiku. 

Lai gan maksājumu veikšana ar bezkontakta norēķinu funkciju var šķist ļoti vienkārša, kartes tiek aizsargātas ar dažādiem īpaši izstrādātiem drošības risinājumiem. Piemēram, lai pārliecinātos, ka karti izmanto tās īpašnieks, pēc vairāku bezkontakta maksājumu veikšanas PIN kods terminālī ir jāievada atkārtoti. Valstīs, kurās tiek pieņemtas bezkontakta kartes, krāpšanas gadījumu skaita pieaugums netiek novērots.