Pēc visu regulējošo apstiprinājumu saņemšanas un veiksmīgas uzņēmuma pārejas, Nordea un DNB apvienošanās darījums Baltijas valstīs ir veiksmīgi noslēgts, izveidojot jaunu finanšu pakalpojumu sniedzēju – Luminor.

Luminor ir jauna, neatkarīga banka un finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijā ar neatkarīgu pārvaldi un vienlaikus ciešām sadarbības iespējām ar mātes uzņēmumiem. Šis darījums ļaus Luminor kļūt par trešo lielāko finanšu pakalpojumu sniedzēju banku nozarē Baltijā ar 16% tirgus daļu noguldījumos un 23% kreditēšanā. Kopējie Luminor aizdevumu apjomi sasniegs aptuveni 12 miljardus eiro, ieskaitot gan privātpersonu, gan uzņēmumu aizdevumus, bet noguldījumu apjomi sasniegs 9 miljardus eiro. Luminor pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājs būs 17%, kas atbilst 1.6 miljardiem eiro.

No šā gada 1. oktobra Luminor ir uzsākusi darbu jaunas vadības komandas sastāvā. Luminor Grupas Valdes priekšsēdētājs ir Erki Rāzuke. Luminor vadītāja Latvijā ir Kerli Gabriloviča, Igaunijā – Gunnar Toomemets, bet Lietuvā – Andrius Nacajus. Luminor Group AB Padomes priekšsēdētāja amatu ieņem Nils Melngailis.

 

Izveidojot Luminor, mēs vēlamies mainīt Baltijas banku nozari. Luminor fokuss ir izteikti vērsts uz Baltijas valstīm, to iedzīvotājiem, vietējiem un starptautiska mēroga uzņēmumiem. Luminor no konkurentiem atšķirs biznesa apmērs apvienojumā ar vietēju lēmumu pieņemšanu, spējot ātrāk reaģēt uz klientu vajadzībām un ātrāku dažādu risinājumu attīstīšanu,” tā Nils Melngailis, Luminor Padomes priekšsēdētājs. “Eiropas Centrālās bankas un valstu regulatoru uzraudzībā Luminor vadības struktūra ir izveidota, ievērojot labākās nozares prakses, tādējādi ļaujot nodrošināt pārdomātu risku vadību, izstrādāt pakalpojumus un partnerattiecības ar citiem uzņēmumiem un trešajām personām. Mēs veiksim pārdomātas investīcijas Luminor digitālo kanālu un tehnoloģiju attīstībā, lai tuvāko gadu laikā izveidotu modernu, digitālu finanšu pakalpojumu sniedzēju.”

 

“Šodien finanšu pakalpojumus neveido tikai ierastie banku pakalpojumi. Mūsu nozarē arvien straujāk ienāk arī tehnoloģiju uzņēmumi. Lai sniegtu klientiem to, kas tiem nepieciešams, un radītu pozitīvu rezultātu, Luminor koncentrēsies uz sava pamata piedāvājuma nodrošināšanu, vienlaikus sadarbojoties arī ar citiem uzņēmumiem. Tas arī nozīmē, ka vēlamies, lai Luminor kļūst par labāko finanšu ekosistēmu mūsu mērķa klientiem Baltijas reģionā,” saka Erki Rāzuke, Luminor Grupas Valdes priekšsēdētājs.

“Mēs apvienosim Ziemeļvalstu standartus, zināšanas un ilglaicīgu pieredzi ar augstāko servisa  kvalitāti un modernām, uz nākotni vērstām tehnoloģijām. Mūsu klienti galvenokārt būs uzņēmīgi cilvēki ar biznesa domāšanu un vietējie uzņēmumi.”

Pēc banku apvienošanās uz noteiktu laiku klientu apkalpošana notiks kā ierasts – visi klientu konti, kontu numuri, līgumi un maksājumu kartes, kā arī spēkā esošie kodi un paroles saglabāsies nemainīgas. Tāpat nemainīsies arī klientu spēkā esošās saistības un Luminor turpinās sniegt finanšu pakalpojumus kā ierasts. Tas nozīmē, ka klienti tāpat kā līdz šim varēs turpināt izmantot esošos banku risinājumus – internetbanku, mobilo banku un citus ikdienas finanšu instrumentus. Tādējādi klienti līdz noteiktam laika brīdim turpinās izmantot esošos banku risinājumus - internetbanku, mobilo banku un citus ikdienas finanšu risinājumus.

Pirmās klientiem redzamākās izmaiņas pašreizējo produktu un pakalpojumu piedāvājumos paredzētas Luminor pirmo simts darbības dienu laikā. Vairāk par Luminor www.luminor.lv

Preses konferences foto


Papildu informācijai:
Signe Lonerte, Luminor grupas mārketinga un komunikācijas vadītāja, tālr.: 29 116 146, signe.lonerte@luminorgroup.com.