Luminor vadības komandai pievienojusies Personāla un kultūras vadītāja (Luminor Head of People and Culture) Andželika Berga, kura pirms tam strādāja ar šiem jautājumiem savstarpējo aizdevumu platformā “TWINO”. Andželikas Bergas izaicinājums būs veidot Luminor mūsdienīgu darba vidi labākajiem nozares profesionāļiem viņu ambīciju īstenošanai un strādāt pie uzņēmuma darba dēvēja tēla un iekšējās kultūras.

“Mēs vēlamies radīt motivējošu darba vidi, veicināt mācīšanos un izaugsmi, īstenot efektīvu darba snieguma vadību un patiesi iedzīvināt mūsu vērtības. Lai virzītos uz priekšu un paveiktu iecerēto, mēs stiprinām savu komandu un aicinām tajā jaunu personāla vadības profesionāli”, stāsta Luminor izpilddirektors Erki Rāzuke (Erkki Raasuke).

“Ir jāpārstāj uzskatīt cilvēki par resursiem, kurus darba devējs izmanto kā līdzekli rezultātu sasniegšanā. Darbiniekiem jābūt jebkura uzņēmuma kodolam un sirdsbalsij,” ir pārliecināta Andželika Berga. “Personālvadības amats nereti stereotipiski rosina domāt, ka šī funkcija domāta tikai darbinieku pieņemšanai, atlaišanai vai atalgojuma jautājumiem. Vēlos iet pilnīgi citā virzienā, par būtiskāko izvirzot lielisku darbinieku pieredzi, strādājot uzņēmumā, kas rosina veidot inovatīvu darba vidi, attiecību kultūru un patiesi motivē cilvēkus nākt uz darbu. Darbiniekiem nevis eksistēt, bet būt iesaistītiem un just gandarījumu, jēgpilnību par sava darba ieguldījumu.”

Andželika Berga iepriekš bijusi Swedbank Latvija personāla vadītāja, tāpat sevi veiksmīgi un pamanāmi pierādījusi, strādājot komandā pie darba devēja tēla izveidošanas un darbinieku iesaistīšanas aktivitātēm finanšu tehnoloģiju vides strauji augošajā savstarpējo aizdevumu uzņēmumā Eiropā “TWINO”. 

“Mana aizraušanās ir cilvēki un uzņēmuma kultūra. Esmu pārliecināta – darbinieku attieksme var veicināt vai sagraut biznesu. Strādāt pie Luminor darba devēja tēla pilnveidošanas, turpināt veidot uzņēmuma darba devēja jauno identitāti, izveidot uz rezultātu orientētu sadarbības kultūru būs mans profesionālais izaicinājums, “ stāsta Andželika Berga. 

Darba pieredze 
- TWINO grupas personāla un kultūras vadītāja (2015.-2017.)
- Swedbank Latvija, Personāla daļas vadītāja (2006.-2016.)
Izglītība 
- Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, maģistra grāds biznesa vadībā (M.B.A), Vadības MBA programma (2012.-2014.)
- Latvijas Universitāte, Sociālās zinības (1994.-2008.)

Mediju kontaktiem: Lita Juberte-Krūmiņa