Pēc pirmajiem veiksmīgajiem Luminor darbības mēnešiem Baltijas valstīs uzsākts Luminor juridiskās apvienošanās noslēguma posms.

Luminor mērķis ir izveidot spēcīgu, uz vietējiem klientiem orientētu finanšu pakalpojumu sniedzēju ar efektīvu pārvaldību un biznesa darbību visā Baltijā. Nākamie juridiskie soļi paredz banku pilnīgu integrāciju, izveidojot Luminor galveno biroju Igaunijā un filiāles Lietuvā un Latvijā.

Pirmdien, 19. februārī, Luminor spēra pirmos soļus, lai izpildītu juridiskās reorganizācijas procesa prasības, iesniedzot apvienošanās līguma projektu Latvijas Uzņēmumu reģistrā un pieteikumus Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādē filiāļu atvēršanai Latvijā un Lietuvā.

Plānots, ka juridiskās izmaiņas stāsies spēkā 2019. gada janvārī.

Luminor turpinās darbu kā ierasts un klienti neizjutīs neērtības bankas ikdienas pakalpojumos vai klientu apkalpošanā. Par citiem jaunumiem, tostarp pārmaiņām, kas saistītas ar produktu vienādošanu, jauniem piedāvājumiem klientiem un digitālajiem uzlabojumiem, stāstīsim atsevišķi.

Luminor izveidots 2017. gada 1. oktobrī ar mērķi radīt jaunas paaudzes finanšu pakalpojumu sniedzēju vietējiem uzņēmumiem un uzņēmīgiem cilvēkiem. Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijā ar 16% tirgus daļu depozītos un 23% kreditēšanā.