Luminor padome iecēlusi Jonasu Eriksonu (Jonas Eriksson) par Luminor finanšu direktoru un valdes locekli. Jonas Eriksons darbu jaunajā amatā uzsāks šī gada 1. maijā.

“Ļoti augstu novērtējam Jonasa pievienošanos vadības komandai. Viņa spēcīgās zināšanas un kompetence daudzās būtiskās finanšu jomās, kā arī izpratne par stratēģiju, normatīvo regulējumu un kapitāla tirgiem būs vērtīgs pienesums mūsu vadības komandai,” atzīst Luminor valdes priekšsēdētājs Erki Rāsuke.
 
“Luminor ir lielākā vietējā banka šajā reģionā, ar pieredzējušu vadības komandu, kas apņēmusies nodrošināt izcilu klientu pieredzi un finansiālo sniegumu. Mūsu darbība tuvākajos gados būs kā ārkārtīgi interesants ceļojums,” saka Jonas Eriksons, kurš uz sniegto iespēju skatās ar aizrautību.
 
Pirms pievienošanās Luminor komandai, Jonas Eriksons bija Londonā reģistrēta finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma “Procensus” vadītājs. Iepriekš viņš septiņus gadus darbojās “Swedbank”, kur ieņēma dažādus vadošos amatus, tostarp bijis Finanšu pārvaldes vadītājs un Grupas produktu pārvaldes vadītājs. Pirms tam Jonas Eriksons gandrīz 10 gadus darbojās kapitāla tirgu nozarē, galvenokārt pašu kapitāla izpētes jomā, strādājot tādos uzņēmumos kā “JP Morgan” un “Credit Suisse”.
 

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas reģionā ar 1,1 miljons klientu, kā arī 16% tirgus daļu noguldījumos un ap 22% - kreditēšanā. Luminor pašu kapitāls ir 1,8 miljardi eiro, un pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājs (CTE1) ir 18%. Luminor vīzija ir kļūt par labāko finanšu jomas ekosistēmu saviem klientiem.