Lietuvas valstij piederošais enerģētikas uzņēmums Ignitis Group (iepriekš Lietuvos Energija) paziņojis par eiro obligāciju emisiju 300 miljonu eiro apmērā ar 2,00 % gada procentu likmi un 2,148 % ienesīgumu.

Piesaistītos līdzekļus uzņēmums izmantos, lai īstenotu grupas mērķus – zaļās enerģijas attīstīšanu un sadales tīkla drošības un efektivitātes nodrošināšanu, kā arī esošo parādu pārfinansēšanu. 

Emitētās obligācijas tiks kotētas Luksemburgas un Viļņas fondu biržās. Luminor Bank darījumā ieņēma līdzvadītāja un dīlera lomu.

Luminor Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Pauļus Žurausks (Paulius Žurauskas) norādījis, ka šis darījums nozīmē veiksmīgu Ignitis Group atgriešanos kapitāla tirgū pēc divkārt veiksmīgi veiktas 10 gadu 300 miljonu eiro obligāciju emisijas 2017. un 2018. gadā un zīmola maiņas 2019. gada septembrī.

“Šis parādzīmju piedāvājums ir bijis ļoti veiksmīgs, ņemot vērā šobrīd kredītu tirgū valdošo saspīlējumu un nepastāvīgo vidi, kā arī ārkārtīgi piesātināto nedēļu, kad tirgū lielā apmērā tika emitēti labas kvalitātes uzņēmumu parāda vērtspapīri. Ignitis Group bija jāsacenšas par pieprasījumu no starptautisku investoru puses ar tādiem vispāratzītiem aizņēmējiem kā E.ON, Deutsche Post un Daimler,” teica Žurausks.

Viņš arī pauda apmierinātību par Baltijas investoru aktīvo iesaistīšanos visā procesā, kas atspoguļojas darījuma statistikā. “Tā kā investori no Baltijas reģiona veido 24 % no piedāvājuma, mēs lepojamies ar mūsu pienesumu šajā darījumā.”