Pieaugot interesei par investīcijām, Luminor Investor ieguldījumu platformā ieviesti jauni tehnoloģiskie risinājumi, lai ietaupītu laiku un atvieglotu klientu identifikāciju, reģistrāciju un nodrošinātu automātisku naudas pārskaitīšanu. Tādā veidā tiek samazināta cilvēkresursu iesaiste – tagad tā būs nepieciešama tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos.

 “Mūsu platformas lietotājiem svarīgs ir viņu laiks, kā arī draudzīga, ātra un ērta rīka pieejamība, kas ļautu savienot mājsaimniecības ar finanšu tirgiem. Tāpēc aktīvi darbojamies šajā virzienā un plānojam arī turpmākus uzlabojumus Luminor Investor platformai. Uzklausot klientu vēlmes, esam ieviesuši arī iespēju veikt tūlītēju naudas pārvedumu un izņemt naudu no ieguldījumu platformas bez komisijas maksas – tā būs jauka Ziemassvētku dāvana visiem investoriem,” saka Rolands Juteika, Uzkrājumu un ieguldījumu produktu izstrādes nodaļas vadītājs Baltijas valstīs.

Uzlabojot Luminor Investor platformu un saziņu ar klientiem, ir ieviesta ārējā vienotas pierakstīšanās FSSO (Federated Single Sign-On) funkcija un lietojumprogrammas saskarne API (Application Programming Interface). Uzlabojumi ļaus automātiski veikt personas identifikāciju, autentifikāciju un vienkāršus naudas paskaitījumus gan līdzekļu ieskaitīšanai platformā, gan izņemšanai no tās.

Luminor Investor ieguldījumu platforma piemērota gan pieredzes bagātiem ieguldītājiem, gan tiem, kuri to dara pirmo reizi un nav pārliecināti, kā sākt investēt. Lai ne tikai iepazītu platformu un izmēģinātu roku investīciju pasaulē, ikvienam ir iespēja izmēģināt platformas demo versiju. Tajā lietotājiem tiek piešķirta virtuālā nauda 100 000 eiro apmērā, ko ieguldīt dažādos finanšu instrumentos, neriskējot ar saviem līdzekļiem. Kopumā pierakšanās ieguldījumu platformā un iepazīšanās ar tās noteikumiem aizņems aptuveni 10 minūtes. 

„Salīdzinot ar līdzīgiem rīkiem Baltijas valstīs, Luminor Investor ieguldījumu platforma piedāvā vienu no zemākajām naudas uzglabāšanas maksām*. Arī komisijas maksas par darījumiem ar biržā tirgotiem fondiem un akcijām, kuras tiek kotētas Rietumeiropā, Apvienotajā Karalistē un Skandināvijā, ir starp viszemākajām Baltijā. Turklāt mēs neesam noteikuši minimālo komisijas maksu par darījumiem ar ieguldījumu fondiem, tāpēc Luminor platforma arī cenu ziņā ir konkurētspējīga,” uzsver Rolands Juteika.

Luminor Investor sāka darboties pagājušā gada rudenī. Šajā platformā klienti var veikt darījumus ar vairāk nekā 12 000 lielākajās pasaules biržās kotētajām akcijām, 1350 biržā tirgotajiem fondiem, 400 ieguldījumu fondiem un 1300 obligācijām.

luminor.lv/investor 
 
*0,01% mēnesī, taču ne mazāk kā 0,5 EUR. Minimālā glabāšanas maksa attiecas vienīgi uz ieguldījumu fondiem.

Atruna: Jebkurš ieguldījums ir riskants, jo var gan gūt peļņu, gan ciest zaudējumus. Pirms ieguldījumu veikšanas, atsavināšanas vai jebkura darījuma veikšanas investoriem ir rūpīgi jāizvērtē viņu finansiālais stāvoklis, lai izprastu potenciālos riskus un nodrošinātu viņu situācijas piemērotību. Jūs esat atbildīgs par savu lēmumu ieguldīt, tādēļ, pirms šāda lēmuma pieņemšanas jums, ir jāiepazīstas ar visiem dokumentiem, kas saistīti ar investoru aizsardzību, tostarp, bet ne tikai, ar. pieejamo finanšu instrumentu un ar tiem saistīto risku aprakstu, fondu vai finanšu instrumentu, kas pieejami saitē iepriekš, izaugsmes iespējām. Līdzšinējie rādītāji negarantē tādus pašus rezultātus arī nākotnē, tādēļ tiem nevajadzētu būt vienīgajam faktoram, kas ietekmē izvēli veikt ieguldījumus. Ja iepriekš bija ienākumi, tas nenozīmē, ka tāpat būs arī turpmāk. Ieguldījumu cena var svārstīties gan uz augšu, gan uz leju, un ir iespējams, ka investors neatgūst visu ieguldīto summu. Jūsu ienākumi nav fiksēti un var svārstīties. Luminor nesniedz ieteikumus Luminor Investor platformā, tādēļ šajā materiālā un tīmekļa vietnē sniegtā informācija ir tikai informatīva un paredzēta mārketinga mērķiem.