Tiešraidē prezentēs Luminor Baltijas ekonomikas apskatu

Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš iepazīstinās ar Baltijas ekonomikas apskatu, skaidrojot Covid-19 ietekmi uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ekonomiku, kā arī ieskicējot nākotnes prognozes. Ekonomikas apskata prezentācija notiks 23. martā plkst. 10.30, un tai ikviens aicināts sekot līdzi tiešsaistē Luminor Latvija Facebook profilā.

“Esam noguruši no pandēmijas radītajiem ierobežojumiem kā personīgajai dzīvei, tā ekonomikai. Taču tie vēl ne tuvu nav beigušies, tāpēc arī tautsaimniecības atgūšanās sāksies pakāpeniski. Savukārt jau nākamais gads varētu būt lielisks, turklāt nākotnē to varbūt atcerēsimies kā straujas izaugsmes perioda startu,” stāsta Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš. 

Ekonomists uzsver, ka Latvijas ekonomikai pēdējais gads ir bijis ļoti grūts, taču viegli nav bijuši arī iepriekšējie septiņi. “Tomēr, ja 2020. gada sākumā šķita, ka Latvijai ir gaidāmi grūti laiki ne tikai Baltijas, bet visas Eiropas mērogā, tad patiesībā realizējās pavisam cits scenārijs – uz Eiropas fona izskatījāmies labi, un panākumu bilance joprojām izskatās diezgan labi. Līdz šī gada beigām pandēmijas ietekme varētu būt norimusi, taču par valsts ekonomikas izredzēm 2021. gadā esam piesardzīgi,” norāda ekonomists.  

Par šiem un citiem būtiskiem jautājumiem tiešsaistes prezentācijā stāstīs Pēteris Strautiņš: 

  • Vai kā gandarījums par šobrīd piedzīvotajām grūtībām, kā arī pieticīgo un saraustīto Latvijas izaugsmi iepriekšējos septiņos gados, sagaidāma nākamā “lieliskā septiņgade”? 
  • ​Kas pērn sargāja Latvijas ekonomiku no tik dziļa krituma kā Eiropā kopumā? Kas bremzēs atgūšanos šogad? 
  • Kāpēc nākamgad varētu būt straujākā izaugsme 15 gados? 
  • Ekonomikas struktūras pārmaiņas, kas rada iespēju panākt ilgstošu izrāvienu? 
  • Vai un kā turpmākai Latvijas ekonomikas izaugsmei var palīdzēt mājokļu tirgus attīstība? 

Ekonomikas apskata tiešraide būs skatāma Luminor Latvija Facebook profilā otrdien, 23. martā no plkst. 10.30 līdz 11.30. Saite uz tiešraidi šeit.