Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš iepazīstinās ar jaunāko Latvijas reģionu eksportspējas pētījumu, īpašu uzmanību pievēršot meža nozarei. Pētījuma prezentācija notiks 17. augustā plkst. 10.30, un ikviens ir aicināts tai sekot līdzi tiešsaistē Luminor Latvija Facebook profilā

“Pandēmijas laikā dažādu eksporta nozaru sekmes ir bijušas krasi atšķirīgas – dažas guvušas brīnišķīgus panākumus, citas piedzīvojušas dziļu krīzi. Līdz ar to atšķirīgs ir bijis arī pilsētu un novadu ekonomikas sniegums, jo Latvijas ekonomiskā ģeogrāfija ir ļoti “raiba”, reģioni specializējas dažādās nozarēs,” skaidro Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš. 

Viņš norāda, ka dažādu pašvaldību attīstību pērn ietekmējusi arī to spēja piesaistīt investīcijas nozarēs, kas spēj pelnīt naudu no preču un pakalpojumu pārdošanas pārējā Latvijā un pasaulē.

Par šiem un citiem būtiskiem jautājumiem tiešsaistes prezentācijā stāstīs Pēteris Strautiņš:

  • Kā reģionu attīstību pērn ietekmēja to eksporta nozaru struktūra?
  • Kādi faktori noteica nozaru sekmes? 
  • Kuri novadi un pilsētas pagājušajā gadā attīstījās vissekmīgāk?
  • Kā pērn un laika periodā kopš 2014. gada reģionu labklājību ietekmēja meža nozare, tās attīstība un produktu struktūras izmaiņas?

Ekonomikas apskata tiešraide būs skatāma Luminor Latvija Facebook profilā otrdien, 17. augustā no plkst. 10.30 līdz 11.30. Saite uz tiešraidi šeit.