30.11.2021. Ir īstais brīdis, lai savai ikdienai piešķiltu dzirksteli – lasi un uzzini, kā!

1. ideja: uzsāc treniņus līdz šim neizmēģinātā sporta veidā



Veselā miesā vesels gars, tāpēc bez sportiskām aktivitātēm neiztikt. Lai sportošana būtu interesantāka, izmēģini kādu no sporta veidiem, kuru līdz šim nav sanācis iepazīt (vismaz ne praksē). Iespējas ir daudz un dažādas:

  • Airēšana;
  • Bokss un citi cīņu sporta veidi;
  • Diskgolfs;
  • MTB jeb kalnu riteņbraukšana;
  • Taku skriešana;
  • Skvošs;
  • Teniss;
  • Kērlings;
  • Badmintons;
  • Golfs.

Meklējot piemērotāko sporta veidu, uzmanību noteikti pievērs tam, kādas iespējas pieejamas tuvākajā apkārtnē. Un vēl – neaizraujies ar dārga inventāra iegādi, pirms neesi par 100% pārliecināts, ka attiecīgā aktivitāte tevi aizraus arī pēc tam, kad pirmais entuziasma vilnis noplaks.

2. ideja: dodies spontānā ceļojumā


Ikviens ceļojums ir patīkams un palīdz atslēgties no ikdienas. Taču īpašas emocijas un piedzīvojumus gūsi, ja dosies kādā spontānā ceļojumā vai arī apmeklēsi vietu, kuras klimats, daba un kultūra krasi atšķiras no tā, kas sastopams mūsu platuma grādos. Lūk, dažas idejas:

  • Maroka;
  • Vjetnama;
  • Urugvaja;
  • Apvienotie Arābu Emirāti;
  • Maldīvu salas;
  • Dominikāna.

Dodoties uz eksotisku galamērķi, pirms tam rūpīgi iepazīsties ar situāciju konkrētajā valstī – to ērti iespējams izdarīt, aplūkojot sadaļu Valstu vai to teritoriju saraksts, kurām ir ceļojumu brīdinājumi Ārlietu ministrijas mājaslapā. Ne mazāk svarīgi uzzināt, kādas ir vietējās kultūras paražas.

3. ideja: ved pastaigās suņus no patversmes


Vairākas dzīvnieku patversmes ar prieku piedāvā iespēju interesentiem doties pastaigās ar suņiem. Tas ir ne vien labs veids, kā izkustēties svaigā gaisā, bet arī iespēja iepriecināt četrkājainos draugus. Pirms dodies uz kādu no patversmēm, noteikti iepazīsties ar tās nosacījumiem! Piemēram, dzīvnieku patversmē Ulubele tev vajadzēs iegūt brīvprātīgā apliecību.

4. ideja: iemācies jaunu valodu



Jaunas valodas apguve vienmēr ir interesants process, un ikviena valoda, kuru zini kaut sarunvalodas līmenī, bagātina tavu kultūras bagāžu, kā arī var noderēt gan ceļojumos, gan profesionālajā darbībā. Izmantojot mūsdienu plašās iespējas, valodu vari mācīties pašmācības ceļā, jāapbruņojas vien ar pacietību. 

Parasti ar valodu domājam zīmju kopumu, kuru izmantojam, sazinoties savā starpā, bet ne mazāk aizraujoša ir programmēšanas valodu apgūšana. Kādu no tām iemācoties labā līmenī, pēc tam savas zināšanas varēsi izmantot, veicot ļoti labi apmaksātus darbus.

5. ideja: satiecies ar sen neredzētiem draugiem


Tā dēvētā pieaugušo dzīve nereti ir tik piesātināta ar ikdienas pienākumiem un darbiem, ka draugus apciemojam vien īpašos gadījumos un svētkos. Šis gan nav piemērots laiks, lai rīkotu ballīti savā mājoklī draugu lokā, bet ne mazāk patīkama būs kopīga pastaiga gar jūru, pa meža takām vai pilsētas ielās. 

Satiekoties ar bērnības/jaunības draugiem, patīkamām atmiņām piepildīta var būt pastaiga pa dzimto pilsētu vai vietu, kur kopā mācījāties. Ja kopīgu sanākšanu fiziski noorganizēt nav iespējams, izmantojiet iespējas, ko sniedz internets un digitālie rīki.

6. ideja: mazāk laika pavadi pie ekrāniem


Ļoti bieži izmantojam atrunu, ka jauniem hobijiem, sen iesāktai grāmatai vai draugu satikšanai nepietiek laika. Bet, ja to ļoti vēlies, laiku vari atrast jebkurai nodarbei – visu izšķir prioritātes. Viens no lielākajiem laika zagļiem, kas nebūt nav tas veselīgākais un aizraujošākais, ir ekrāns – gan telefona un datora, gan televizora. Tas, protams, nenozīmē, ka no iecienītāko portālu lasīšanas, filmu skatīšanās un citām nodarbēm jāatsakās pilnībā. 

Iesākumam noderēs, ja, izmantojot tam speciāli izveidotas lietotnes, piefiksēsi, cik daudz laika pavadi pie ekrāniem. Kad esi uzzinājis konkrētu stundu skaitu, izvirzi sev mērķi, piemēram, ikdienā viedtālruni izmantot par divām stundām mazāk vai televizoru skatīties tikai vienu stundu. Tu būsi pārsteigts, cik daudz brīvā laika atliks citām nodarbēm, taču izmanto to lietderīgi!

7. ideja: nododies kulināriem eksperimentiem


Daudziem cilvēkiem ēst gatavošana šķiet visai garlaicīga padarīšana. Ja ar ēdiena pagatavošanu saprotam olu izcepšanu vai kartupeļu izvārīšanu, tad to par aizraujošu nodarbi saukt tiešām nevar. Taču šobrīd, kad ikvienā lielveikalā pieejama gan vietējā produkcija, gan pārtikas produkti un garšvielas no teju ikviena pasaules nostūra, tava virtuve var kļūt par īstenu gastronomisko eksperimentu epicentru! 

Ļoti ērtu risinājumu piedāvā Rimi – uzņēmuma mājaslapā pieejamas 1000+ receptes, kurām blakus vari norādīt porcijas, un algoritms automātiski pielāgos nepieciešamo sastāvdaļu skaitu un svaru. Turklāt ar viena datorpeles klikšķa palīdzību visu maltītei vajadzīgo vari ielikt grozā un pasūtīt līdzņemšanai vai piegādei uz tavu mājokli.

Ceram, ka jaunām nodarbēm mums ir izdevies iedvesmot arī tevi!

Kļūsti par klientu attālināti