Šonedēļ ir aktivizējušies krāpnieki, izveidojot viltus Luminor internetbankas mājaslapu Google meklētājā. Tā ir noformēta kā reklāma un parādās lietotājam meklēšanas rezultātu augšgalā. Sekojot reklāmas saitei, lietotājs nonāk mājaslapā, kas līdzinās Luminor internetbankai, kur iespējams ievadīt savu personīgo informāciju, taču tā ir viltus.

Luminor brīdina - attiecīgo mājaslapu ir izveidojuši krāpnieki, tāpēc lūdzam mūsu klientus būt vērīgiem un neuzķerties. Luminor banka nekad šādi nereklamē savu internetbanku, un īstā internetbankas saite ir atrodama šeit.

Noklikšķinot uz saites, tiek atvērta mājas lapa, kas vizuāli līdzinās Luminor internetbankai, taču patiesībā tāda nav – tas ir viltojums.

Mājaslapas adrese neatbilst tai, kas ir Luminor internetbankai. Lai gan vizuāli konkrētā mājas lapas adrese šķiet diezgan līdzīga, tā tāda gluži nav un ir tikusi radīta ar apzinātu mērķi - izkrāpt Luminor klientu personīgos datus un naudas līdzekļus. 

Ievadot visu prasīto informāciju, Jūs būsiet atdevis krāpniekiem savu personīgo informāciju un nodevis viņiem savu digitālo identitāti, kuru tie jau varēs izmantot pēc saviem ieskatiem.

Luminor atgādina - esiet piesardzīgi, pievērsiet uzmanību detaļām un neatklājiet nevienam savus personīgos datus. Ja tomēr esat kļuvuši par krāpniecības upuri, neaizmirstiet informēt mūs pēc iespējas ātrāk, lai varam palīdzēt.