Šopavasar Luminor Baltijas valstīs uzsāka vebināru ciklu par korporatīvās ilgtspējas (ESG) jautājumiem, kas skars un ietekmēs banku klientus Baltijā.

Trešdien, 8 jūnijā, notiks nākamais vebinārs, kas sniegs padziļinātu ieskatu taksonomijas regulējumā. Tiešraides vebinārs angļu valodā būs pieejams īpaši izveidotā tīmekļa vietnē.

Vebinārā  korporatīvās ilgtspējas regulējuma eksperte Elsa Heile informēs par to, kas ir Eiropas Savienības taksonomija, uz kuriem banku klientiem tā attieksies, ko tā nozīmē kredītiestādēm un nefinanšu uzņēmumiem u.c. jautājumiem.

Sekojot globālajām tendencēm, arī banku sektors arvien vairāk pievērš uzmanību jomām, kas saistītas ar vides aizsardzību, sociālo atbildību un korporatīvo pārvaldību. Ņemot vērā to, ka klimata ietekme palielinās un globālā sasilšana notiek ļoti strauji, arī finanšu institūcijām un to klientiem jāsniedz savs ieguldījums, lai šo satraucošo tendenci mazinātu. Arī Luminor banka ir aktīvi uzsākusi ilgtspējas jautājumu iedzīvināšanu savos pakalpojumos, un sniedz saviem klientiem atbalstu ceļā uz videi draudzīgām pārmaiņām.

“Aicinām visus interesentus piedalīties Luminor bankas vebināros, ko organizējam sadarbībā ar klimata aizsardzības ekspertiem, lai iegūtu jaunas zināšanas un saņemtu aktuālāko informāciju par ilgtspējas jautājumiem. Pasākumi notiek angļu valodā un sniedz nepastarpinātu informāciju, kas ir īpaši noderīga mūsu korporatīvajiem klientiem visās Baltijas valstīs. Uzņēmēji arvien vairāk saskarsies ar dažādiem ilgtspējas izaicinājumiem, tāpēc vebināros sniedzam ieskatu par svarīgākajām tēmām", skaidro Kadri Vundera, Luminor bankas Ilgtspējas vadītāja.

Februārī Luminor banka uzsāka semināru ciklu par klimata ietekmes novērtējumu, kam šī gada maijā sekoja vebinārs par klimata mērķiem un ģeopolitikas jautājumiem.

Nākamie plānotie semināri ir:

  • Ievads taksonomijas regulējumā, š.g. 8. jūnijā plkst. 15.00 – 16.30;
  • Korporatīvā ilgtspēja (ESG) un tendences ilgtspējības ziņojumos, š.g. 21. septembrī;
  • Lauksaimniecības nozares ietekme uz klimatu, š.g.19. oktobrī;
  • Būvniecības un nekustamā īpašuma nozares ietekme uz klimatu, š.g. 23. novembrī.

Ar prezentācijām no iepriekšējiem vebināriem (angļu valodā) var iepazīties tīmekļa vietnē, izvēloties konkrētu tēmu.

Lai reģistrētos semināriem, saraksta beigās jānoklikšķina uz Izvēlēties seminārus, un interesentiem tiks nosūtīts atgādinājums par gaidāmo pasākumu.