Aktivizējušies krāpnieki, un Luminor klienti saņem krāpnieciskas e-pasta vēstules, kurās lūgts precizēt vai pārbaudīt klientu kontu informāciju. Šīs vēstules satur saiti uz mājaslapu, kas līdzinās Luminor internetbankai, kur iespējams ievadīt savu personīgo informāciju, taču tā ir viltus.

Luminor brīdina - šo vēstuli un attiecīgo mājaslapu ir izveidojuši krāpnieki, lūdzam būt vērīgiem un neuzķerties.

Atcerieties, ka banka nekad nezvana vai nesūta klientiem e‑pasta vēstules ar lūgumu izpaust internetbankas pieejas paroles, konta numuru, maksājumu kartes datus, kā arī nelūdz autorizēties internetbankā vai apstiprināt maksājumus sūtot saites.

Kā atpazīt, ka tie bijuši krāpnieki?
Konkrētais e-pasts satur steidzamu ziņu un tiek sūtīts no e-pasta adresēm, kam nav nekādas saistības ar Luminor, piemēram, pievienoties luminor.live. Noklikšķinot uz saites, kas tiek piedāvāta krāpnieciskajā e-pastā, tiek atvērta mājas lapa, kas vizuāli līdzinās Luminor internetbankai, taču, patiesībā tāda nav – tas ir viltojums.

Ievadot visu prasīto informāciju, Jūs būsiet atdevis krāpniekiem savu personīgo informāciju un nodevis tiem savu digitālo identitāti, kuru tie jau varēs izmantot pēc saviem ieskatiem.

Luminor atgādina – esiet piesardzīgi, pievērsiet uzmanību detaļām un neatklājiet nevienam savus personīgos datus. Ja tomēr esat kļuvuši par krāpniecības upuri, neaizmirstiet informēt mūs pēc iespējas ātrāk, lai varam Jums palīdzēt!

Ja jums rodas aizdomas vai šaubas par saņemto e-pasta vēstuli vai zvanu, par tā patiesumu jūs varat pārliecināties, sazinoties ar mums pa tālruni +371 67 17 1880.