AS Luminor Bank ir pabeigusi Baltijā vadošā e-komercijas maksājumu pakalpojumu sniedzēja Maksekeskus (MKK) 99% akciju iegādes darījumu. MKK iegāde stiprinās Luminor klātbūtni strauji augošajā e-komercijas maksājumu tirgū.

Šī gada 1. februārī izziņoto Luminor MKK iegādes darījumu no Omniva, Inbank un Olsson  &  Nielsen Nordic ir apstiprinājusi Igaunijas Konkurences iestāde un Igaunijas Finanšu uzraudzības iestāde.

“Šis darījums iekļaujas mūsu izaugsmes stratēģijā un paplašina mūsu produktu klāstu un klientu apkalpošanas iespējas. Maksekeskus iegāde stiprinās Luminor klātbūtni strauji augošajā e-komercijas maksājumu tirgū un paplašinās mūsu piedāvājumu un apkalpošanas iespējas maziem un vidējiem uzņēmumiem atbilstoši klientu interesēm. Mēs esam pārliecināti, ka sadarbībā ar Artu Lukasu un MKK komandu sniegsim inovatīvus maksājumu risinājumus mūsu plašajam mazo un vidējo uzņēmumu klientu tīklam,” saka Luminor valdes priekšsēdētājs Peters Boseks.

Omniva valdes priekšsēdētājs Marts Megi piebilst: “Maksekeskus komanda ir paveikusi izcilu darbu, ko mēs ļoti augstu novērtējam. Mēs uzskatām, ka priekšā ir vēl aizraujošāki izaicinājumi. Pateicamies citiem mūsu akcionāriem un vēlam veiksmi Luminor komandai.”

“Luminor pētījums* liecina, ka daudzi mazie un vidējie uzņēmumi Baltijā vēl ir ceļā uz panākumiem, pārejot uz uzņēmējdarbības veikšanu tiešsaistē. Mūsu Baltijas mērogs sekmēs MKK paplašināšanos Latvijā un Lietuvā, un šī iegāde stiprinās mūsu vietu Igaunijas mazo un vidējo uzņēmumu segmentā,” norāda Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Maksekeskus nodrošina e-tirgotājiem un viņu klientiem drošus un ērtus maksājumu risinājumus un ar e-komerciju saistītus pakalpojumus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Somijā. Izpilddirektora Arta Lukasa vadībā uzņēmums pēdējos gados ir strauji audzis, tas šobrīd apkalpo vairāk nekā 3100 aktīvu tirgotāju Baltijā.

Maksekeskus ir dibināts 2012. gadā Igaunijā, kur tas ir tirgus līderis e-komercijas maksājumu pakalpojumu jomā. Luminor veiktā iegāde sekmēs MKK paplašināšanos ārpus Igaunijas, it īpaši izmantojot Luminor tīklu un klientu bāzi Latvijā un Lietuvā. Maksekeskus izpilddirektors Arts Lukass turpinās vadīt uzņēmumu arī pēc akcionāru maiņas.

Deloitte darījumā darbojās kā Luminor finanšu, nodokļu un IT konsultants, savukārt Oaklins bija bankas investīciju konsultants, bet Sorainen - juridiskais konsultants. Akciju pārdevēju un Maksekeskus finanšu konsultants bija Superia, bet juridiskais konsultants - Cobalt. 

Par Luminor
Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā mūsu vietējie Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi mēs esam jauni, dinamiski un nākotnē vērsti.
Par Omniva        
Omniva ir starptautisks loģistikas uzņēmums, kas pieder Igaunijas valstij. Omniva grupā ietilpst tās galvenais mātes uzņēmums Eesti Post Ltd. un meitasuzņēmumi OÜ Finbite, UAB Omniva LT un UAB Omniva LT Sorting Lietuvā, kā arī SIA Omniva Latvijā.
Par Inbank         
Inbank ir uz patērētāju finansēšanu orientēta digitālā banka, kas darbojas Baltijā, Polijā un Čehijā, kā arī veic noguldījumu pieņemšanu Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Somijā. Inbank ir vairāk nekā 4700 aktīvu partneru un 804 000 aktīvu līgumu. Inbank obligācijas tiek kotētas Nasdaq Baltijas fondu biržā.
Par Olsson & Nielsen Nordic             
Olsson & Nielsen Nordic ir Igaunijas kapitāla uzņēmumu grupa, kas darbojas atjaunojamās enerģijas un IT risinājumu jomā. Grupā ietilpst arī MKK galvenais tehnoloģiju partneris Finestmedia AS.

*Luminor aptauja ir veikta 2022. gada aprīlī sadarbībā ar pētījumu centru Norstat, aptaujājot 750 Baltijas mazo un vidējo uzņēmumus.

Kā panākt e-biznesa izaugsmi?