Š.g. 3. septembrī no plkst. 11.00 līdz16.00 Business Garden Rīga pagalmā (Malduguņu ielā 4, Mārupē) notiks Luminor bankas rīkots “Mājokļu tirdziņš”, kur ikviens, kam interesē jauns mājoklis, varēs uzzināt praktisku un noderīgu informāciju gan par mājokļa iegādi un tirgus tendencēm, gan saņemt plašu piedāvājumu par šobrīd pieejamajiem mājoķliem jaunajos projektos.

Pasākuma ietvaros būs pieejamas bezmaksas mājokļa konsultācijas un no plkst 11.30 notiks diskusijas, kurās piedalīsies bankas eksperti un nekustamā īpašuma tirgus dalībnieki, informējot par jaunākajām tendencēm un aktuālākajiem piedāvājumiem mājokļu tirgū, mājokļa iegādes, pārdošanas vai būvniecības procesu, finansējuma  iespējām u.c.: luminor.lv/majoklutirdzins.

Diskusijā “Nekustamā īpašuma tirgus tendences – cenas un prognozes” eksperti spriedīs, kādas jaunas tendences iezīmējis šis gads, un vai gaidāms nekustamā īpašuma cenu kritums. Savukārt sarunā “Euribor likmju pieaugums – kas jāzina kredītņēmējam?” tās dalībnieki vērtēs, kas ietekmē likmes pieaugumu un prognozēs kādi būs turpmākie scenāriji. Tāpat eksperti informēs, kurus kredītņēmējus un cik lielā mērā ietekmē procentu likmju pieaugums.

“Kā liecina mūsu novērojumi, neskatoties uz mājokļu cenu kāpumu un augsto inflāciju, mājokļu tirgus aktivitāte Latvijā nav apstājusies un joprojām saglabājas augsta iedzīvotāju interese par mājokļu iegādi. Ņemot vērā iedzīvotāju aktivitāti, pasākuma laikā atbildēsim uz biežāk uzdotiem jautājumiem, kas rodas, lemjot par īpašuma iegādi, kā arī sniegsim praktiskus padomus, lai atvieglotu mājokļa iegādes procesu. Īpašuma iegāde ir nopietns lēmums, tādēļ svarīgi šim solim labi sagatavoties, lai iegādes procesa laikā nepieņemtu pārsteidzīgus lēmumus,” informē Luminor mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Diskusijā “Pirmā iemaksa mājoklim un ALTUM atbalsta iespējas” eksperti ar praktiskiem piemēriem skaidros, kādas finansēšanas iespējas un valsts atbalsts pieejamas dažādām iedzīvotāju grupām, kā arī informēs, kuras atbalsta programmas ir vispieprasītākās. 

Savukārt sarunā “Svarīgākais: ko banka vērtē piešķirot mājokļa kredītu?” vērtēs, vai šobrīd ir stingrākas prasības kredīta piešķiršanai, informēs kādus dokumentus banka pieprasa, kādiem jābūt vidējiem ienākumiem uz mājsaimniecību, lai saņemtu aizdevumu un, vai iepriekš kavēts maksājums var ietekmēt kredīta apstiprinājumu.

Diskusijās piedalīsies:

  • Pēteris Strautiņš, Luminor ekonomists
  • Kaspars Lukačovs, Luminor privātpersonu kreditēšanas vadītājs Baltijā
  • Aigars Šmits, Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas LANĪDA un Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs
  • Kaspars Sausais, Luminor mājokļu kreditēšanas eksperts
  • Jolanta Cepliša, Altum Privātpersonu garantiju daļas vecākā analītiķe

“Mājokļa tirdziņā” ir gaidītas arī ģimenes ar bērniem, jo pasākuma laikā būs pieejama bērnu zona, kurā mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties mini koka medaļu un rotu izveides, vēdeklīšu veidošanas darbnīcās, sportiskas škēršļu joslas u.c. aktivitātēs.

Pasākuma apmeklējums ir bez iepriekšējas reģistrācijas, taču, lai saņemtu atgādinājumu par pasākumu, aicinām apstiprināt savu apmeklējumu "Facebook".
Luminor informē, ka pasākums tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie attēli un video var tikt publicēti Luminor Bank AS Latvijas filiāles sociālo tīklu kontos (Facebook, Instagram) publicitātes un bankas tēla popularizēšanas nolūkos. Vairāk informācijas Luminor Privātuma politikā, kas ir pieejama bankas mājaslapā luminor.lv.

Papildu informācija: Inese Kronberga