Saules paneļi

Kāpēc uzstādīt saules paneļus savās mājās?

  • Samazinātas enerģijas izmaksas: ierēķinot arī risinājuma izmaksas, saules paneļu saražotās enerģijas cena ir krietni zemāka nekā elektrības tirgus cena.
  • Vērtīgs ieguldījums nākotnē: saules paneļi paaugstina īpašuma vērtību un ir gudra investīcija nākotnei. Investīcijas atmaksāšanās laiks ir 10–12 gadi, ņemot vērā, ka saules paneļi kalpo ilgāk par 25 gadiem, to ir vērts darīt.
  • Videi draudzīgs risinājums: saules paneļu uzstādīšana ir videi draudzīga izvēle, kas samazina radīto CO2 emisiju apjomu un ļauj Tev kļūt par 100% zaļas enerģijas mājražotāju, kā arī par labu piemēru kaimiņiem.

Informācijas avots: Enefit.lv

Elektroauto

Ieguvumi ikdienā lietojot elektroauto:

  • Par to nav jāmaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis, kā arī tā pirmreizējā reģistrācija CSDD ir bez maksas.
  • Ar to drīkst braukt pa sabiedriskā transporta joslu.
  • Sabiedrībai kopumā tas nozīmē dabisku un ērtu, bet būtisku virzību uz oglekļa neitralitāti.

Informācijas avots: Enefit.lv

Mājokļa energoefektivitāte

Izslēgt apgaismojumu telpās, kurās neatrodamies, vai aizvērt ūdens krānu zobu tīrīšanas laikā – tie ir paradumi, ko varam ieviest savā ikdienā jau šodien. Tā ne tikai izdarām labu darbu apkārtējai videi, bet arī samazinām saņemto pakalpojumu rēķinus.

Taču, domājot ilgtermiņā, ir iespējams veikt būtiskākus energoefektivitātes uzlabošanas darbus. Piemēram, iespējams, lai nezaudētu siltumu, ir jānomaina logi, durvis vai jāveic mājokļa sienu siltināšana?

Uzlabojot mājokļa energoefektivitāti, varam ne tikai samazināt ikmēneša izdevumus, bet arī saudzēt apkārtējo vidi!