Krāšņās rudens ainavas tā vien vilina doties ārpus mājām un baudīt zelta rudeni. Esam apkopojuši Latvijas tūrisma pērles, kuras ir vērts aplūkot šajā rudenī.

Līču Laņģu klintis

Līču Laņģu klintis ir vienas no skaistākajām un lielākajām klinšu sistēmām Latvijā. Tās ir apmēram 30 m augstas. Rudenī šī aptuveni 6 km garā taka iekrāsojas krāsainos toņos, tāpēc noteikti vērts to apmeklēt, pa ceļam aplūkojot alas, iežus, klintis, Lodes karjeru un citus dabas krāšņumus. Kopumā šeit iespējams apskatīt astoņus lielos avotus, deviņas alas un nišas. Savukārt atpakaļceļā ir vērts piestāt Liepā un apskatīt Lielo Ellīti. Lielās Ellītes arkas ir vienīgās dabiskās smilšakmens arkas Latvijā. To veido 23 m gara ala, arkāde, kā arī avots.

Zvārtes iezis

Zvārtes iezis ir viens no gleznainākajiem Devona smilšakmens iežu atsegumiem ne tikai Gaujas nacionālajā parkā, bet arī Latvijā. Zvārtes ieža apskati var apvienot arī ar pastaigu pa Ģeoloģisko taku gar Amatas upi, izbaudot neskartu dabu un veselu iežu galeriju. Apkārtnē ir pieejamas arī piknika vietas, kur baudīt līdzpaņemtos gardumus.

Ogres Zilie kalni

Ogres Zilajos kalnos jebkurā gadalaikā ir iespējams notvert neaizmirstamus skatus, taču tieši rudenī, kad koku lapas iekrāsojas krāsainos toņos, paveras vieni no skaistākajiem skatiem. Zelta rudeni šeit var baudīt pastaigājoties, skrienot, braucot ar velosipēdu, savukārt, ja pašam divriteņa nav, pie Zilo kalnu starta laukuma iespējams iznomāt e-velosipēdus, kas ļaus baudīt rudeni vēl neparastākā veidā. Ir vērts piestāt Zilo kalnu skatu laukumā pie Dubkalnu ūdenskrātuves, kur no 27 metru augstuma var aplūkot skaisto rudens ainavu.

Gaiziņkalns un Cesvaines pils

Gaiziņkalns ir Latvijas augstākā virsotne, tāpēc kur vēl citur, ja ne šeit, ir iespējams notvert pašus skaistākos zelta rudens skatus! Pār Gaiziņkalna virsotni ved apmēram pusotru kilometru gara dabas taka, kur ierīkotas arī vairākas atpūtas vietas ar soliņiem un pat lapeni, kur lietus laikā iespējams patverties. Savukārt turpat 40 km attālumā no Gaiziņa, atrodas Cesvaines pils, kur krāšņa un košās kļavu lapās ieskauta apmeklētāju skatam paveras Cesvaines pils. Pils arhitektūrā sajaukušies gotikas, romānikas, jūgendstila un renesanses elementi, padarot šo pili par īstenu arhitektūras šedevru.

Zelta rudens Alūksnē

Alūksnē ir bagāta ar kalniem, pakalniem un skatu torņiem – Dēliņkalna skatu torni, Dzērves kalnu, Drusku pilskalnu, Tempļa kalnu un Alūksnes skatu torni – tā ir lieliska iespēja pakāpties augstāk un palūkoties uz brīnišķīgajām rudens ainavām no putna lidojuma. Savukārt asāku sajūtu cienītājiem ir iespēja izmēģināt Zip-line trošu nobraucienu, kas elpu aizraujošā braucienā pāri Alūksnes ezeram Tevi aizvedīs uz Pilssalu.

Dodoties izbraucienos, neaizmirsti paņemt līdzi Luminor Black karti!

Vairāk brīvības ar Luminor Black