Devīto reizi šogad notiek labdarības maratons “Dod pieci!”, kura atbalstam Luminor banka velta 12 000 eiro, aicinot ikvienu sniegt palīdzību Ukrainas bērniem, jo labdarības maratona laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti, lai palīdzētu Ukrainas bērniem, kas Krievijas agresijas dēļ nonākuši bēgļu gaitās Latvijā.

“Arī šogad esam gandarīti atbalstīt labdarības maratonu “Dod pieci!”, ziedojot ukraiņu bērniem, kas drošu pajumti raduši Latvijā. Diemžēl karadarbība Ukrainas teritorijā turpinās, tāpēc mūsu atbalsts nedrīkst apsīkt, bet gluži pretēji – tam jākļūst arvien spēcīgākam un mērķtiecīgākam. Mūsu aptaujas dati rāda, ka katrs trešais Latvijas mazais un vidējais uzņēmums ir jau ziedojis Ukrainas atbalstam, kas ir ļoti iepriecinoši, vienlaikus esmu pārliecināta, ka mēs kopā varam sniegt vēl vairāk. Tāpēc aicinu ikvienu šajā pirmssvētku laikā novērtēt mūsu mieru virs galvas un būt vēl aktīvākiem, ziedojot bēgļu bērniem, kas mīt Latvijā, un ukraiņu tautai. Arī mēs kā banka turpināsim sniegt atbalstu, piedāvājot darba vietas, ziedojot līdzekļus un datorus bērniem attālinātām mācībām un iesaistoties akcijā “Dod pieci!”. Psiholoģisks atbalsts, mācību līdzekļi, apģērbs un citas ikdienā nepieciešamās lietas, ko nodrošinās maratona laikā saziedotie līdzekļi, šiem bērniem var nozīmēt ļoti daudz, bet, galvenokārt, sniegt cerību un ticību drošākai nākotnei,” saka Luminor vadītāja Latvijā Kerli Vares.

Atbalstot “Dod pieci!” šī gada tēmu un palīdzību ukraiņu bēgļu bērniem Latvijā, šogad labdarības akcijā iesaistījās arī populārais ukraiņu mūziķis Ivans Dorns, kurš sarakstījis arī “Dod pieci!” himnu. “”Nesalaužamā” ir dziesma par ukraiņiem, kuri ir spiesti veidot savu pagaidu dzīvi ārpus dzimtenes, tajā pašā laikā viņi zina, ka pienāks diena, kad tur atgriezīsies. Dziesma ir par Ukrainas skaistumu, tās krāsām un īpašajām lietām tajā. Dziedot šo dziesmu, es izdziedu arī savu personīgo stāstu, jo, kopš 24. februāra ikviens ukrainis ir šī stāsta galvenais varonis,” stāsta Ukrainas dziedātājs Ivans Dorns.

No 1.decembra aicinām ziedot vismaz 5 eiro, izvēloties dziesmu atskaņošanai tīmekļa vietnē dodpieci.lv. Kā ierasts, dziesmas tiks atskaņotas Latvijas Radio 5 ēterā un mājaslapā pieci.lv labdarības maratona laikā. No 16. līdz 22. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedot līdz 31.decembrim varēs arī ārpus Rīgas – visās “Circle K” degvielas uzpildes stacijās, kā arī līdz 2023.gada 6.janvārim Ziedot.lv mājaslapā ziedot.lv, izvēloties projektu “Dod pieci!”.

Visi saziedotie līdzekļi 100% apmērā nonāks Ārkārtas palīdzības fondā, lai sniegtu tiešu palīdzību ukraiņu bēgļu bērnu pamatvajadzību nodrošināšanai Latvijā.

Ziedo ar dziesmu!