Brīvdienas ir īstais laiks, kad piedzīvot ko jaunu! Iesakām ielūkoties mūsu kaimiņu daudzveidīgajā piedāvājumā. Dinozauru parks, interaktīvi muzeji, akvaparki,  – izbaudi aizraujošas aktivitātes, kas būs piemērotas gan lieliem, gan maziem! 

Izglītojošs izklaides centrs “CurioCity”  Kauņā

Izglītojošais izklaides centrs “Curiosity”, kas atrodas Kauņā, ir lielākais bērnu izglītības centrs Baltijas valstīs, kvalitatīvai brīvā laika pavadīšana ģimenēm ar bērniem. Lidot kosmosa kuģī, kļūt par ātrās palīdzības brigādes locekli, pārvarēt šķēršļu joslu pār degošu vulkāna lavu, slīdēt lejup pa varavīksni, glābt degošu ēku, risināt detektīva stila mīklas – šīs ir tikai dažas no aktivitātēm, kuras piedzīvot šajā aizraujošajā izklaides centrā. 

Briežu SPA Kernavē

Lietuvā, netālu no Kernaves, ir vieta, kur mitinās brieži. Saimniecības īpašnieki uzskata, ka, lai gan pasaulē nav oficiāla termina briežu terapijai, šo dzīvnieku vērošanai un būšanai to tuvumā ir tāds pats nomierinošs efekts kā zirgiem vai delfīniem. Apmeklētāji var meditēt, vērot dzīvniekus, un barot tos ar burkāniem, maizi vai āboliem. Tāpat ir iespēja noorganizēt mājīgu fotosesiju ar dzīvniekiem.

Druskininku akvaparks

Druskininku ūdens atrakciju parks ir izcils galamērķis ikvienam, kas vēlas pavadīt jautru un aizraujošu dienu. Šis akvaparks atrodas Druskininku pilsētā un piedāvā dažādas aktivitātes un atrakcijas, kas piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tajā varēsi baudīt nobraucienus pa slidkalniņiem, slinko upi, dažādas pirtis un burbuļvannas.  Neatkarīgi no tā, vai apmeklēsi Druskininku akvaparku kopā ar ģimeni vai draugiem, diena šajā akvaparkā noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums.

Dinozauru parks Klaipēdā

Dinozauru parks, kas atrodas 7 kilometru attālumā no Klaipēdas, ir iecienīta vieta Latvijas apmeklētāju vidū. Šajā parkā varēsi ne tikai aplūkot vairāk nekā 50 iespaidīga izmēra dinozaurus, bet arī izmēģināt dažās aktivitātes – elektromobiļus, 5D kino, spoguļu labirintu, šautuvi, batutus, kā arī daudz ko citu. Savukārt izcilas fotogrāfijas būs iespēja uzņemt unikālajā ačgārni apgrieztajā mājā.

Enerģētikas un tehnikas muzejs Viļņā

Iejūties elektrostacijas inženiera ādā Lietuvas lielākajā tehnoloģiju muzejā. Enerģētikas un tehnoloģiju muzejā, kas atrodas bijušās Viļņas elektrostacijas telpās, ir saglabātas autentiskas elektroenerģijas ražošanas iekārtas - tvaika katli, turbīnas, ģeneratori.  Muzejā darbojas arī izlaušanās istaba “Senās Viļņas elektrostacijas noslēpumi”.

Igaunijas Jūras muzejs Tallinā

Hidroplānu osta Tallinā,  ir unikāls un aizraujošs muzejs, kas apmeklētājiem piedāvā ieskatu valsts jūrniecības vēsturē. Muzejs atrodas vecā hidroplānu angārā, un apmeklētāji tajā var aplūkot dažādus eksponātus, tostarp vēsturiskus kuģus, zemūdenes un lidmašīnas. Viens no muzeja svarīgākajiem notikumiem ir iespēja uzkāpt uz zemūdenes "Lembit", kas Otrā pasaules kara laikā kalpoja Igaunijas Jūras kara flotē. Muzejs piedāvā arī interaktīvas ekspozīcijas un simulācijas, kā arī dažās aktivitātes un meistarklases bērniem.

Tallinas TV tornis

Tallinas TV tornī, 170 metru augstumā, paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu. Apmeklētāji var uzbraukt ar liftu uz torņa virsotni, no kurienes paveras panorāmas skats uz Tallinu un tās apkārtni. Tornī ir arī restorāns un muzejs, kur apmeklētāji var iepazīties ar torņa vēsturi un lomu, kāda tam bija Igaunijas neatkarības kustībā. 

“PROTO” atklāšanas rūpnīca Tallinā

Vai kādreiz esi iztēlojies, kā būtu vadīt pasaulē pirmo automašīnu, lokomotīvi vai gaisa balonu? Bijušajā slepenajā zemūdenes rūpnīcā,  redzēsi, kā, pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, atdzīvojas neticamu izgudrojumu prototipi. Tas būs lielisks piedzīvojums gan lieliem, gan maziem. 

Zinātnes centrs AHHAA Tartu

Zinātnes centrs AHHAA, kas atrodas Tartu, ir lielisks galamērķis, kas apvieno zinātni un izklaidi. Centrā ir vairāki interaktīvi zinātnes eksponāti, kas ļauj apmeklētājiem iepazīt dažādas zinātnes jomas, tostarp fiziku, ķīmiju un bioloģiju. AHHAA piedāvā arī plašu izglītojošu un izklaidējošu pasākumu klāstu bērniem un pieaugušajiem, tostarp dažādus eksperimentus, darbnīcas un daudz ko citu. AHHAA noteikti ir viens no labākajiem Tartu apmeklējuma galamērķiem neaizmirstamai atpūtai ar bērniem. 

Vairāk brīvības ar Luminor Black