Elektrostacija atradīsies Cēsu novada Priekuļu pagasta "Purmaļos". Projekta īstenošana ir uzsākta 23 hektāru platībā, piesaistot pieredzējušus ekspertus no uzņēmuma Saules Energy. Plānots, ka Cēsu saules elektrostaciju nodos ekspluatācijā jau šovasar.  

“Eiropas klimata neitralitātes mērķi ir devuši milzīgu grūdienu atjaunīgās enerģijas attīstībai, un arī Latvijā saules un vēja enerģijas projektu kļūst arvien vairāk. Šobrīd Latvijā no atjaunīgiem resursiem saražojam jau daudz enerģijas. Arī Cēsu saules elektrostacijas būvniecība ir nozīmīgs pienesums zaļās enerģijas un vides aizsardzības mērķu sasniegšanā, un Luminor labprāt atbalsta šī projekta īstenošanu, kas saskan arī ar bankas ilgtspējas mērķiem,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja. 

Cēsu elektrostacijas jauda pārsniegs 19 MW, un tās teritorijā atradīsies vairāk nekā 33 500 saules paneļu. Stacija ar zaļu elektroenerģiju apgādās 9500 Cēsu un tuvējo novadu mājsaimniecību. 

“Lai stiprinātu Latvijas enerģētisko neatkarību, Merito fonds kopumā plāno ieguldīt 50 miljonus eiro astoņu jaunu saules elektrostaciju izveidē Latvijas reģionos. Pērn kopā ar uzņēmumu Saules Energy jau realizējām četru jaunu staciju izbūvi Zilupē, Brenguļos, Inčukalnā un Carnikavā ar kopējo jaudu 25 MW. Tās ražo zaļu elektroenerģiju, ko patērē vietējie iedzīvotāju un uzņēmumi. Cēsu projektā tāpat kā pārējās mūsu fonda saules elektrostacijās īpašu uzmanību pievēršam bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un vides aizsardzībai,” saka Merito Partners līdzdibinātājs un vadošais partneris Mikus Janvars. 
 
Šogad fonds plāno īstenos četru saules elektrostaciju būvniecību. Astoņas jaunās elektrostacijas kopumā gadā saražos vismaz 70 000 MWh elektrības, ar zaļo enerģiju apgādājot vairāk nekā 35 000 mājsaimniecību visā Latvijā.

Uzņēmums Saules Energy ir Latvijas kapitāla atjaunīgās enerģijas projektu attīstītājs. Tā mērķis ir panākt, lai investīcijas videi draudzīgās tehnoloģijās būtu ienesīgas un kalpotu plašam sabiedrības lokam. 

Par Merito Sustainable Energy Fund I
Latvijas Bankā reģistrēto alternatīvo ieguldījumu fondu "Merito Sustainable Energy Fund I" pārvalda "Merito Partners" – strauji augošs privātā kapitāla ieguldījumu uzņēmums, kas darbojas Latvijā un tuvākajā reģionā. Tas Latvijas investoru vārdā īsteno izaugsmes kapitāla, ilgtspējīgas enerģijas un specializētā nekustamā īpašuma investīciju stratēģijas. "Merito Partners" 100 % piederošais "Merito Management AIFP" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks. 
Par Luminor
Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Augošam biznesam – Luminor kredīts investīcijām