DNB bankas prezidents Andris Ozoliņš pēc DNB bankā nostrādātiem trīspadsmit gadiem, no kuriem astoņi gadi pavadīti, veicot bankas valdes priekšsēdētāja un prezidenta pienākumus, no šā gada 1.septembra nolēmis šo amatu atstāt. No 1. septembra par DNB bankas prezidentu kļūs Osmunds Skars (Åsmund Skår), kas pašlaik ir DNB Hjūstonas filiāles (ASV) vadītājs.

DNB bankas prezidents Andris Ozoliņš skaidro: „Esmu strādājis šajā bankā gandrīz 13 gadus, un šo periodu ir raksturojis intensīvs un rezultatīvs darbs - banka šajā laikā ir attīstījusies no četrpadsmitās bankas Latvijas finanšu sektorā līdz vienai no vadošajām universālajām bankām.

Kāds ir teicis, ka dzīve ir mūsu izvēļu kopsumma. Biju plānojis mainīt karjeru jau 2008.gadā, bet, sākoties ekonomiskajai krīzei, uzskatīju par savu pienākumu neatstāt banku un savus kolēģus šajā saspringtajā periodā.

Pateicoties DNB bankas spēcīgajam akcionāram – DNB grupai, kas ir viena no lielākajām finanšu institūcijām Ziemeļeiropā un Norvēģijas vadošā banka, kā arī DNB bankas profesionālajam kolektīvam, banka spēja veiksmīgi pārdzīvot krīzi. DNB banka pašlaik ir spēcīgāka, profesionālāka un konkurētspējīgāka nekā jebkad iepriekš, un uzskatu, ka šis ir īstais brīdis atšķirt jaunu lapu manā dzīvē un karjerā”.

DNB grupas Baltijas divīzijas vadītājs Terje Turnes uzskata: „Andris Ozoliņš ir paveicis ievērojamu darbu, veiksmīgi vadot DNB banku Latvijā izaicinājumiem pārbagātā laikā.

Pēc 13 gadiem bankā, 8 gadiem prezidenta amatā un 4 gadiem, kas pavadīti intensīvā krīzes menedžmentā, ir pilnībā saprotama Andra Ozoliņa vēlme meklēt jaunus izaicinājumus. Es novēlu viņam veiksmi, un esmu Andrim Ozoliņam ļoti pateicīgs par būtisko ieguldījumu DNB grupas attīstībā!

Vienlaikus esmu gandarīts, ka Osmunds Skars ir pieņēmis priekšlikumu pievienoties DNB grupas Baltijas divīzijai, kļūstot par DNB bankas Latvijā prezidentu. Osmunds Skars ir bijis atbildīgs par privātpersonu un MVU biznesa virzienu DNB grupā, kā arī ieguvis starptautisku pieredzi, un šie faktori nodrošina viņa atbilstību veicamajiem pienākumiem nākotnē.”

Osmunds Skars uzsāks veikt DNB bankas prezidenta pienākumus no 2012. gada 1.septembra.

“Es gaidu brīdi, kad varēšu sākt veikt jaunos pienākumus. Esmu guvis labus iespaidus par banku, un augstu novērtēju to, kā banka ir spējusi veiksmīgi atrisināt krīzes perioda izaicinājumus. Es turpināšu arī bankas integrāciju DNB grupā, veicinot tālāku bankas attīstību un ienesīguma palielināšanos,” saka Osmunds Skars.

Lai nodrošinātu maksimāli vienkāršu pārejas periodu un pēctecību, Osmunds Skars uzsāks darbu jau no 15.augusta, iepazīstoties ar situāciju un pakāpeniski pārņemot A.Ozoliņa pienākumus.