Betsijai Nelsonei ir plaša pieredze, kas iegūta, vairāk nekā 40 gadus strādājot vadošos amatos finanšu pakalpojumu sektorā. Viņa ir guvusi lielus panākumus riska vadībā un organizatorisku pārmaiņu ieviešanā. Līdz šim viņa darbojās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Izpildkomitejā un bija šīs bankas viceprezidente risku un atbildības jautājumos, kā arī galvenā risku vadītāja. Iepriekš Betsija Nelsone vadīja Apvienotās Karalistes Finanšu pakalpojumu iestādes Risku nodaļas Kredītu departamentu. Bet vēl pirms tam 30 gadus strādāja bankā JPMorgan Chase, kur ieņēma virkni vadošu amatu, tostarp bija Korporatīvo klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja un Klientu kredītu pārvaldības nodaļas vadītāja Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā. 
 
Luminor padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis vēsta: „Mēs ļoti priecājamies par Betsijas pievienošanos mūsu komandai. Viņai ir ievērojama pieredze starptautisku banku vadībā un risku pārvaldībā, kas ļoti noderēs Luminor komandai. Mēs augstu vērtējam iespēju turpmāk strādāt kopā ar viņu.”

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2355 darbiniekiem, kā arī 16,3% tirgus daļu noguldījumos un 17,4% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada septembra beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 22,0%.

Papildu informācija: Inese Kronberga