Atrisināt šķietami neatrisināmo

Vecākais privātbaņķieris Kaspars Šteinbergs

Pakāpienu pa pakāpienam

Kaut arī studēju Sociālās zinātnes, man patika cipari, skaitļi, tāpēc darbu meklēju tieši banku jomā. Tā šķita laba vieta, kur iespējama izaugsmei. 2008. gadā sāku strādāt par kasieri Danske bank. Tiesa, kāpšana pa karjeras kāpnēm tobrīd, finanšu krīzes laikā, nebija viegla, bet, tiklīdz radās pirmā iespēja, sāku strādāt ar kredītiem un investīcijām. 2012. gadā pieņēmu izaicinājumu un sāku strādāt DnB Nord bankā par personīgo finanšu vadītāju tieši ar investīcijām. 

Viens ir būt vienkārši labam darbiniekam, kas cits – strādāt ar attieksmi var, nevis nevar izdarīt. Līdz ar to katru izaicinājumu savā dzīvē esmu pieņēmis nebaidoties, attiecoties pret to kā pret tādu, ko iespējams paveikt, atrisināt. 

Vīrs un vārds

Laikā, kad morālās vērtības mēdz nonivelēties, man tomēr svarīgs dotais vārds. Ja esmu ko solījis, to izpildu, ja esam vienojušies par konkrētu termiņu, tajā vienmēr iekļaujos. Pašdisciplīna man ir ļoti svarīga. Jau bērnībā biju atbildīgs par mācībām, saviem uzdevumiem, neviens mani nebikstīja un nepieskatīja. Esmu prasīgs pats pret sevi un arī no apkārtējiem sagaidu to pašu. Ja esi motivēts darboties, lai nonāktu līdz mērķim, nav nepieciešama īpaša piepūle – tā notiek it kā pati no sevis. 

Atrisināt šķietami neatrisināmo

Bieži dzirdu jautājumu – kā gūt panākumus karjerā? Atbilde ir vienkārša un attiecināma ne tikai uz darbu – svarīgi teikt «jā» piedāvājumam, jaunai iespējai, izaicinājumam. Pat tad, ja tas liek izkāpt no savas komforta zonas. 

Un vēl – šobrīd tik ļoti mainīgajā pasaulē jāspēj ne tikai pieņemt pārmaiņas, bet arī tām adaptēties. Jā, reizēm morāli, emocionāli ir grūti pieņemt, ka mainās komanda, ierastais darba ritms un pienākumi, bet tādos brīžos svarīgi atrast pozitīvo dzinuli, kas motivē. Man tas ir gandarījums par paveikto, apziņa – viss izdodas.

Atrast laiku sportam

Nav nekāds noslēpums, ka darbs bankā ir spriedzes pilns un dažkārt ir grūti atslēgt prātu no dienas notikumiem. Lai to veiksmīgi panāktu, labprāt sportoju, galvenokārt braucu ar velosipēdu. Mēdzu piedalīties arī Mountain Bike sacensībās. Arī ģimenē esam aktīvās atpūtas piekritēji, dodamies pārgājienos, izbraucienos ar velosipēdu, piedalāmies ģimenes sacensībās. Tas ir ļoti labs veids, kā uzlādēties un būt kopā.

Bet, lai izkustinātu smadzenes, aktīvi sekoju līdzi ziņām finanšu nozarē. Un vēl man patīk teātris, pēdējā laikā abi ar sievu sevišķi esam iemīļojuši Rīgas Jauno teātri. 

Piedāvājam inovatīvus finanšu risinājumus