Dari to, kas tev patīk, esi godīgs un gūsi panākumus


Kārlis Volodins, Privātbaņķieris

Darba gaitas uzsāku SEB bankā kā klientu apkalpošanas speciālists. Vēlāk strādāju arī par klientu konsultantu attālināti un biju privātpersonu darījumu vadītājs. Kad pieņēmu lēmumu mainīt darba pienākumus, tad vienlaicīgi man pavērās divas iespējas – produkta vadība un darbs ar zelta klientiem Nordea, kuru pieņēmu. Joprojām par darba dienas labāko daļu uzskatu tikšanās ar klientiem. Mana sadarbība ar klientiem, kurā esam līdzvērtīgi partneri, bankā tika novērtēta, un kopš 2017. gada esmu privātbaņķieris. 

Banka vai sports

Mana dzimtā puse ir skaistā Rundāle. Mācījos Pilsrundāles vidusskolā un jau 8. klasē zināju, ka nākotnē vēlētos strādāt bankā. Paralēli mācībām biju ļoti aktīvs un piedalījos dažādās ārpusskolas aktivitātēs, tajā skaitā trenējos volejbolu. Absolvējot pamatskolu, biju jauniešu volejbola izlases kapteinis, kas deva motivāciju un iespēju mācības turpināt Murjāņu sporta ģimnāzijā. Jā, diezgan tālu no banku lietām, taču biju perspektīvs sportists un kombinācijā ar iespēju kļūt patstāvīgākam, tas bija loģisks turpinājums. Pēc vidējās izglītības iegūšanas sapratu, ka vēlos koncentrēties uz izglītības iegūšanu. Mācības turpināju Banku augstskolā, volejbolam atstājot sirdslietas statusu, kas gan gluži tā nenotika, jo paralēli darbam bankā pamanījos 8 gadus nospēlēt profesionālās volejbola komandās Baltijas līgā un Latvijas čempionātā.

Šobrīd arī savus trīs bērnus esmu ievirzījis sportā, jo tur gūtais rūdījums palīdz risināt izaicinājumus, kurus dzīve mums piespēlē. 

Svarīga īpašība – uzticamība, ko var tikai nopelnīt

Uzkrātā pieredze dod plašāku un pilnvērtīgāku redzējumu uz dažādām situācijām. Tam seko divi secinājumi. Pirmais – klientiem banka nav ēka, kurā tie ieiet. Banka ir tie cilvēki, kuri viņus apkalpo, un pakalpojumi, kurus tie izmanto. Otrais - cilvēkiem banka nav galamērķis, kur tie vēlas nonākt. Banka ir starpnieks, kurš palīdz sasniegt mērķi. Vienam šis mērķis ir panākumi biznesā, otram jauns auto, citam uzkrājums bērnu izglītībai. Un katram cilvēkam viņa mērķis ir vissvarīgākais – neatkarīgi vai citam tas šķiet liels vai mazs. Man ir prieks, ja varu būt savu klientu ceļabiedrs un palīdzēt sasniegt šo mērķi vieglāk, ātrāk, ērtāk un patīkamāk!
 
Manā skatījumā, privātbaņķierim bez profesionālajām zināšanām ļoti svarīga ir arī uzticamība. To nevar nopirkt, to var tikai nopelnīt. Turklāt to var viegli pazaudēt un tādā gadījumā to būs praktiski neiespējami atgūt. Es to paturu prātā, jo darbs ar klientiem, ir saistīts arī ar dažādām izaicinošām un neviennozīmīgām situācijām. Tad svarīgākais ir saglabāt cilvēcību un godīgumu, izrunāt/izskaidrot radušos situāciju un rast kompromisu. Vēlos, lai mani klienti zina, ka var uz mani paļauties. Piemēram, ja gadās situācija, kurā taisnība ir klientam, nevis bankai, tad spēks ir spējā to godīgi atzīt un taisnīgi atrisināt. Šādā veidā saglabāju sevī sirdsmieru.

Darba un brīvā laika balanss

Esmu aktīva dzīvesveida piekritējs. Regulāri ar visu ģimeni aizbraucam tālākā ceļojumā. Vasarā obligāts ir izbrauciens pa Latviju uz vairākām dienām ar nakšņošanu teltī, ziemā slēpošana. Ikdienā ar prieku apmeklēju kultūras un sporta pasākumu. Ģimenē esam ļoti iecienījuši dažādas galda spēles. Bieži aktivitātes izbaudām kopā ar ģimenes draugiem.
 
Pēdējos gados brīvdienās labprāt dodos pastrādāt pie vecākiem uz Pilsrundāli un attīstīt mūsu lauku īpašumu. Savām rokam esmu uzbūvējis siltumnīcu, vasaras virtuvi un sirsniņmājiņu. Tagad bērniem būvēju rotaļu māju. Tā ir lieliska sajūta pašam uzbūvēt vai izveidot kaut ko noderīgu un ilgtermiņā paliekošu.

Un, protams, man arvien svarīgs ir sports, kas palīdz saglabāt fizisko veselību, dod pozitīvas emocijas, dod laiku sev un ļauj atslēgties no ikdienas rūpēm. Visbiežāk tas ir volejbols, bet periodiski tā ir arī skriešana vai velobraukšana.

Piedāvājam inovatīvus finanšu risinājumus