Sasniedz savus finanšu mērķus

Sasniedz savus finanšu mērķus

Sasniedz savus finanšu mērķus

 
Pacel savas finanses nākamajā līmenī! Iemācies plānot budžetu tā, lai nodrošinātu savas vajadzības, veido uzkrājumus pašam svarīgākajam un ieguldi ar pārliecību.

Kāds ir tavs finanšu mērķis?

Pareizais finanšu plāns ir atkarīgs no taviem mērķiem. Tavi mērķi ir atkarīgi no tā, kurā dzīves posmā pašlaik esi.
landplot
Izveido drošības spilvenu
Nodrošinot iekrājumus 3–6 mēnešu ikdienas izdevumu apmērā, tu vieglāk varēsi tikt galā ar neparedzētām finanšu grūtībām. Lai sāktu veidot drošības spilvenu, atver krājkontu.
landplot
Uzkrāj naudu lielākam pirkumam
Uzkrāj naudu lielākiem izdevumiem, piemēram, hipotekārā kredīta pirmajai iemaksai vai jaunai automašīnai, izmantojot termiņnoguldījumu. Noguldi naudu atsevišķā kontā uz fiksētu termiņu un ar fiksētu garantēto procentu likmi.
landplot
Parūpējies par savām vecumdienām
Iemaksas pensiju 2. un 3. līmeņa plānos palīdzēs nodrošināt sev papildu ienākumus nākotnē – uzkrāj turīgākām vecumdienām, izmantojot Luminor pensiju plānus! Vairāk par pensiju ieguldījumu ieguvumiem un riskiem uzzini šeit.
landplot
Vairo savu labklājību
Ieguldi akcijās, obligācijās, biržā tirgotajos fondos (ETF) vai ieguldījumu fondos, lai vairotu savus līdzekļus un veicinātu finansiālo neatkarību. Sāc ceļu ieguldījumu pasaulē ar platformu Luminor Investor!

Portfeļa diversifikācija – princips 80/20

Sava portfeļa sadalīšana 20% īstermiņa un 80% ilgtermiņa aktīvos palīdz pārvaldīt risku. Īstermiņa aktīvi nodrošina elastību un zemāku risku, savukārt ilgtermiņa aktīvi ir vērsti uz būtiskāku izaugsmi laika gaitā, pieņemot augstāku riska līmeni. Šī ir līdzsvarota pieeja tavai ilgtermiņa finanšu plānošanai.

20% īstermiņa uzkrājumiem

Šī portfeļa daļa nodrošina, ka tev ir pieejami naudas līdzekļi neparedzētiem izdevumiem vai plānotiem pirkumiem, netērējot ilgtermiņa uzkrājumus.
  • Drošības spilvens – uzkrāj 3–6 mēnešu izdevumu summu krājkontā neparedzētiem notikumiem, piemēram, darba zaudēšanai, pēkšņām medicīniskām vajadzībām vai mājokļa remontam.
  • Īstermiņa mērķi – veido uzkrājumu tādiem mērķiem kā jauna ierīce, automašīna, atvaļinājums vai mājokļa pirmā iemaksa, izmantojot krājkontu vai termiņnoguldījumu.

80% ilgtermiņa uzkrājumiem

Šī portfeļa daļa palīdz veidot labāku finanšu nākotni. Šāds aktīvu sadalījums veicina finanšu disciplīnu, par prioritāti izvirzot labklājības vairošanu laika gaitā, nevis tūlītēju līdzekļu tērēšanu.
  • Pensijas uzkrājumi – ieguldi pensiju plānos papildu finansiālajai drošībai vecumdienās un izmanto pieejamos nodokļu atvieglojumus.* Vairāk par pensiju ieguldījumu ieguvumiem un riskiem uzzini šeit.
  • Ieguldījumi finanšu instrumentos – pārvērt savus uzkrājumus ilgtermiņa ieguldījumos, lai sasniegtu savus finanšu mērķus, izmantojot daudzveidīgās iespējas, ko piedāvā platforma Luminor Investor.
  • Līdzekļu uzkrāšanas mērķi – veido uzkrājumus tādiem mērķiem kā savs mājoklis, uzņēmējdarbība vai finansiālā neatkarība, ņemot vērā vēlamo investīciju periodu un savu riska toleranci.

Īstermiņa uzkrājumu risinājumi

Krājkonts
Izveido drošības spilvenu vai uzkrāj savu bērnu nākotnei.

Uzzināt vairāk

Termiņnoguldījums
Vairo savus naudas līdzekļus droši, ar fiksētu procentu likmi.

Uzzināt vairāk

Ilgtermiņa uzkrājumu risinājumi

Pensija
Uzkrāj savai nākotnei Luminor pensiju plānos. Iepazīsties ar ieguldījumu ieguvumiem un riskiem.

Uzzināt vairāk

ETF portfeļi
Pārvērt savus uzkrājumus ieguldījumos ar ETF portfeļiem, ko pārvalda BlackRock**.

Uzzināt vairāk

Luminor Investor
Ieguldījumu platforma ar vairāk nekā 15 000 finanšu instrumentu, tostarp akcijām, obligācijām, ETF un ieguldījumu fondiem.

Uzzināt vairāk
block-image

Nezini, ar ko sākt?

Mūsu speciālisti ir gatavi sniegt informāciju un risinājumus, lai palīdzētu tev sasniegt tavus uzkrājumu un ieguldījumu mērķus.

*Nodokļu sistēmu regulējošie tiesību akti nākotnē var mainīties. Nodokļu piemērošana ir atkarīga no individuāliem apstākļiem, tostarp tavas nodokļu rezidences valsts u.c.
**Fondus pārvalda BlackRock Asset Management Ireland Limited.
Pirms ieguldījumu lēmuma pieņemšanas rūpīgi iepazīsties ar produkta noteikumiem un citu būtisko informāciju, kā arī ar ieguldījumiem saistītajiem riskiem šeit.
Tu atrodies finanšu pakalpojumu sniedzēju Luminor Bank AS, Luminor Liising AS un Luminor Pensions Estonia AS tīmekļa vietnē. Pirms jebkādu līgumu slēgšanas iepazīsties ar noteikumiem un, ja nepieciešams, konsultējies ar speciālistu.